ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC
ΧΟΥΜΟΥΣ
Υλικά:
- 2/3 φλιτζ. ρεβίθια
- 2 ½ φλιτζ. νερό
- 1/3 φλιτζ. ταχίνι
- 3 κουτ. σούπας ζουμί από τα ρεβίθια
- 1/3 φλιτζ. φρέσκο χυμό λεμονιού (ή περισσότερο)
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη (ή παραπάνω)
- μαϊντανό (για το γαρνίρισμα)
- πάπρικα (για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση:
- Πλένετε τα ρεβίθια και τα μουλιάζετε τη νύχτα σε 2 ½ φλιτζάνια νερό. Τα βράζετε στο ίδιο νερό γύρω στη 1 ½ ώρα. Κρατάτε 3 κουταλιές σούπας από το νερό.
- Λιώνετε τα ρεβίθια και τα ανακατεύετε με το ταχίνι. Ανακατεύετε σιγά σιγά με το νερό και το χυμό του λεμονιού.
- Προσθέτετε το αλάτι και το σκόρδο.

Μοσχάρι chow mein
Υλικά (για 4 άτομα): ½ κιλό μοσχαράκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες 10 αποξηραμένα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1 κλωναράκι σέλερι 1 σκελίδα σκόρδο 3 πιπεριές...

Lecso (Ουγγρικό)
Υλικά 1 κ. πιπεριές κομμένες σε ροδέλες 1 κ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.σ. λάδι 1 φλ. ρύζι αλάτι 1 χωριάτικο λουκάνικο ανά άτομο Εκτέλεση Σωτάρετε το κρεμμύδι με...

ISICIA OMENTATA (μπιφτέκια)
(Απίκιος 2, 1, 7) Συστατικά: 500g κιμά 1 μπαγκέτα βουτηγμένη σε άσπρο κρασί 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι 50ml Liquamen (μπορεί να αντικατασταθεί με 1/2 κλ αλάτι + λίγο λευκό κρασί)...