Φιλέτο ψαριού bianco

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μέτρια
68 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Φιλέτο ψαριού bianco http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3 132 5

Υλικά:
  • 3 - 4 φιλέτα ψαριού (βακαλάος, γλώσσα ή κοκκινόψαρο)
  • 1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο καλής ποιότητας
  • 3- 4 σκελίδες σκόρδο (πετάμε τις πράσινες ουρίτσες)
  • 1 γεμάτη κουταλιά σούπας ρίγανη
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • 5 - 6 πατάτες κομένες σε στρογγυλές λεπτές φέτες
  • αλάτι - φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε χαμηλή πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομένο μαζί με τη ρίγανη ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε για άλλα 2 λεπτά.
  • Από πάνω στρώνουμε τις φέτες ψαριού, πασπαλίζουμε με αλάτι - πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ατμός. Ξεσκεπάζουμε και περιχύνουμε με το κρασί.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να γίνει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 - 25 λεπτά (θα εξαρτηθεί απο το πόσο λεπτές κόψαμε τις πατάτες, γιατί το ψάρι ψήνεται γρήγορα).
  • Στο τέλος περιχύνουμε με το λεμόνι. ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ με κουτάλα, αλλά κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να τραβήξει για τουλάχιστον 10 λεπτά.
Σερβίρουμε γαρνίροντας το πιάτο με μπρόκολο στον ατμό περιχυμένο με λαδολέμονο και μπόλικο πιπέρι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο ψάρι αφού πρώτα το αποψύξετε από το βράδυ πρώτα στο ψυγείο και μετά σε θερμοκρασία δωματίου με μερικές φέτες λεμόνι απο πάνω.




Developed by Sidebar | Photos | About