ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΨΑΡΙ ΡΑΓΚΟΥ

 

Υλικά (για 2 άτομα):
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκόρδο
  • 300 γραμ. φιλέτο ψαριού (πχ. βακαλάος)
  • 1/8 lt κρασί λευκό
  • 50 ml ζωμός λαχανικών
  • 1 ντομάτα
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 50 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλεύρι
  • 300 γραμ. διαφορα λαχανικά κατεψυγμένα ή σε κονσέρβα (πχ. σπαράγγια, αρακάς, καλαμπόκι)
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε.
  • Κόβουμε το ψάρι σε μικρές μπουκιές, το αλατοπιπερώνουμε, και το αφήνουμε σε ένα βαθύ πιάτο με το χυμό λεμονιού.
  • Ζεσταίνουμε μια κουταλιά λάδι στο τηγάνι, και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών.
  • Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά μας (εκτός της ντομάτας) και τα αφήνουμε για έξι λεπτά να βράσουν.
  • Εν τω μεταξύ, αποφλοιώνουμε την ντομάτα και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
  • Προσθέτουμε στο τήγάνι τα κομμάτια του ψαριού και τα αφήνουμε για άλλα πέντε λεπτά να σιγοβράσουν.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με την κρέμα γάλακτος και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Τα αφήνουμε για άλλα δυο λεπτά.
  • Στο τέλος, βάζουμε την ντομάτα. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και λεμόνι, ανάλογα με τα γούστα μας.
Έτοιμο και καλή σας όρεξη.

Μπορείτε να το γαρνίρετε με φυλλαράκια βασιλικού.
Συνοδεύται θαυμάσια με ρύζι.

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ