ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ KERRYGOLD

 

Υλικά: (για 4 άτομα σαν ορεκτικό, για 2 σαν κύριο πιάτο)
  • 900 γραμ. φρέσκιες γαρίδες
  • 2.3 lt νερό
  • 2 κουτ. σούπας αλάτι
Για τη σάλτσα βουτύρου:
  • 1 κρόκο αβγού
  • ½ κουτ. του γλυκού γαλλική μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας ανάμεικτα και ψιλοκομμένα τσάιβ, μάραθο, μαϊντανό και θυμάρι
  • 85 γραμ. βούτυρο Kerrygold
Για γαρνίρισμα:
  • μαϊντανό ή φρέσκο μάραθο
  • 25 γραμ. βούτυρο Kerrygold

Εκτέλεση:
  • Βράστε 2.3 λίτρα νερό. Προσθέστε το αλάτι και τις γαρίδες. Περιμένετε μέχρι το νερό να φτάσει ξανά σε βρασμό και αφήστε το για 2-3 λεπτά ακόμη. Οι γαρίδες μαγειρεύονται μέχρι να μην υπάρχει μαύρο ίχνος στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους. Στραγγίξτε τες και απλώστε τες σε ένα μεγάλο ταψί να κρυώσουν.
  • Ετοιμάστε τη σάλτσα βουτύρου: Χτυπήστε τον κρόκο αβγού με τη μουστάρδα και τα βότανα σε ένα μπωλ. Ζεστάνετε το βούτυρο και ρίξτε το με σταθερή ροή στους κρόκους των αβγών. Χτυπάτε συνεχώς το μείγμα μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Κρατήστε τη σάλτσα ζεστή σε μια φιάλη ή ένα πλαστικό μπωλ (όχι ανοξείδωτο) το οποίο θα βάλετε μέσα σε ένα κατσαρολάκι με ζεστό αλλά όχι βραστό νερό.

Λίγο πριν το σερβίρισμα, ζεστάνετε το βούτυρο για γαρνίρισμα σε ένα τηγάνι και ρίξτε μέσα τις γαρίδες μέχρι να ζεσταθούν. Απλώστε τες σε μια πιατέλα και σκεπάστε τες με σάλτσα μπρετόν. Γαρνίρετε με μαϊντανό ή φρέσκο μάραθο.

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ