από JOANNA

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Η ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΨΑΡΑ

 

Υλικά:
  • 1 πακέτο μακαρόνια μακριά
  • 1 kgr γαρίδες καθαρισμένες (κατά προτίμηση lidl κατεψυγμένες)
  • Λίγα κομματάκια σουπιάς και χταπόδι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • 1 1/2 βάζο ντοματάκι
  • 1/2 πακέτο σάλτσα pumaro
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ τις γαρίδες τις σουπιές και το χταπόδι με κρύο νερό για να ξεπαγώσουν.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα αχνίζουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο (αφού τα έχουμε χτυπήσει στο μπλέντερ).

Όταν πάρουν χρώμα ρίχνουμε τις σουπιές και το χταπόδι για περίπου 10' ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε 5' να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε το ντοματάκι και το pumaro, τα δαφνόφυλλα, αλάτι, πιπέρι και λίγο κόκκινο πιπέρι. Το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά περίπου 40'.

Τέλος ρίχνουμε τις γαρίδες και αφήνουμε περίπου 15'. Βάζουμε σε μεγάλη πιατέλα την μακαρονάδα και από πάνω βάζουμε την σάλτσα.

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια ογκρατέν

Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια με κιμά

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Σπαγγέτι καρμπονάρα

Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ