Ιμαμ μπαϊλντί

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μέτρια
Είδος
7 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Ιμαμ μπαϊλντί http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3.8 30 5

Υλικά για 3-4 άτομα:
  • 8 μελιτζάνες μακρουλές τσακώνικες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 μάτσο μαϊντανό
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη (προαιρετικά), λάδι
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και κάνουμε κατά μήκος μια χαρακιά δυο πόντους μέσα από τα άκρα τους, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε καμιά ώρα σε τρυπητό να βγάλουν τυχόν πίκρα. Στο μεταξύ σ’ ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο ψηλομομμένα τα κρεμμύδια το σκόρδο και το μαϊντανό, αλατάκι πιπεράκι και όταν μαραθούν, αποσύρουμε από τη φωτιά
  • Ξεπλένουμε και στύβουμε καλά τις μελιτζάνες, τις περνάμε από το τηγάνι (τηγανίζουμε με λάδι κανονικά) και τις αραδιάζουμε στο ταψί με το άνοιγμά τους προς τα επάνω
  • Γεμίζουμε το άνοιγμα με το μίγμα των κρεμμυδιών
  • Πολτοποιούμε τις ντομάτες και καλύπτουμε τις γεμισμένες μελιτζάνες
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι λάδι και 1 φλιτζάνι βραστό νερό φουρνίζουμε για μισή ώρα -3/4 περίπου να μείνουν με λάδι τους.
Τα τελευταία χρόνια κάποιοι λένε ότι στη γέμιση τρίβουν και λίγο τυρί φέτα πριν την ντομάτα.
Άλλοι πάλι βράζουν λίγο πριν τον τοματοπολτό με λάδι, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι (κάνουν σάλτσα δηλαδή) και περιχύνουν τις μελιτζάνες.
Άλλοι δεν τηγανίζουν πρίν τις μελιτζάνες παρά τις βάζουν στο φούρνο και μαραίνονται πιό υγιεινά.
Άλλοι...



Developed by Sidebar | Photos | About