Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια ώστε να μην είναι πολύ μαλακά.

Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά και τα χτυπάμε.Ύστερα ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και τα ξανά-χτυπάμε μέχρι να δέσουν και να γίνουν μια σφιχτή σάλτσα.

Σωτάρουμε λίγο το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σάλτσα.

Μετά ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε η σάλτσα να πάει παντού.

Βάζουμε τα μακαρόνια σε μια πιατέλα και τα σερβίρουμε ζεστά και προαιρετικά με τυράκι.

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια ογκρατέν

Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια με κιμά

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Σπαγγέτι αλά CARBONARA v.2

Υλικά: Μακαρόνια κατα προτίμιση spaghetti (ή πένες) Κρέμμα γάλακτος Τυρί parmigiano reggiano 1 αυγό -αν το χρησιμοποιήσετε ολόκληρο ή 2 αν χρησιμποιήσετε μόνο τους κρόκους Panceta Afumicata (μπορει...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ