από iskendera

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

 

Υλικά:
  • 800 γρ. μέτρια καλαμάρια
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μηλόξυδο
  • 3 κ.σ. ούζο ή ρακί
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι μέντα
  • 1 κλαράκι άνηθο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τα καλαμάρια από τη μεμβράνη, τα μάτια και το δόντι, τα πλένετε και τα σκουπίζετε. Κόβετε τους σάκους σε ροδέλες και τα πλοκάμια σε κομματάκια.

Ζεσταίνετε σ'ένα τηγάνι 3 κουταλιές λάδι και σοτάρετε τα καλαμαράκια. Τα περιχύνετε μ'ένα κουτάλι ξύδι και περιμένετε να βγαλουν τα υγρά τους.

Προσθέτετε στα καλαμαράκια 2/3 του νεροπότηρου ζεστό νερό και όταν πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 40'. Προσθέτετε κι άλλο νερό αν χρειαστεί.

Ψιλοκόβετε τα αρωματικά και τα βάζετε σ'ένα μπολ. Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, ξύδι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το ούζο και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής σάλτσα.

Λίγο πριν γίνει το φαγητό, ρίχνετε τη σάλτσα στα καλαμαράκια, ανακατεύετε και δυναμώνετε τη φωτιά για λίγα λεπτά ακόμα.

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ