Μανιτάρια με πίτα

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μικρή
Χωρίς αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Μανιτάρια με πίτα http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 5 17 5

Υλικά:
  • 350 γραμμάρια περίπου μανιτάρια pleurotus (πλευρώτους) ή "κουκλάκια"
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομένο (πετάξτε τις πράσινες ουρίτσες)
  • 4-5 λιαστές ντομάτες
  • βασιλικός ξερός τριμένος
  • 1 κουταλιά σούπας ξύδι balsamico
  • 2 κουταλιές καλό ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιππέρι
  • αραβικές πιτούλες ατομικές
Εκτέλεση:
  • Σε φαρδύ τηγάνι ή αν υπάρχει ψηστιέρα που μπαινει στο μάτι της κουζίνας σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το σκόρδο και το βασιλικό
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομένα σε σχετικά μεγάλα κομάτια και γυρίζουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά
  • Σβήνουμε με το balsamico και αμέσως προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες. Ανακατεύουμε ελαφρά για άλλα 2 λεπτά
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
  • Σερβίρουμε πάνω σε αραβικές πιτούλες που τις έχουμε βάλει στο γκριλ για 2 λεπτά να γίνουν κάπως τραγανιστές
  • Αν θέλουμε περιχύνουμε με λίγο παρθένο ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες tabasco



Developed by Sidebar | Photos | About