Ψαρόσουπα

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μέτρια
Είδος
-
72 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Ψαρόσουπα http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3 150 5

Υλικά (για 8 άτομα):
  • 2 κιλά ψάρια μπακαλιάροι, ροφός, σφυρίδα, σκορπίδια
  • 2 μέτριες ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
  • 1/2 κιλό κολοκύθια μικρά
  • 1/2 κιλό καρότα κομμένα ροδέλες
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 1 ματσάκι σέλινο χοντροκομμένο
  • 2 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1/2 φλιτζ. ρύζι
  • χυμό δύο λεμονιών
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε νερό (τόσο ώστε να καλύπτει τη μισή), ένα κρασοπότηρο λάδι και λίγο αλάτι. Επίσης ρίχνετε το σέλινο, το μαϊντανό, τα καρότα, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, κομμένες στη μέση και τα αφήνετε να βράσουν περίπου 20 λεπτά.
  • Χαράζετε τα κολοκύθια και τα ρίχνετε μαζί με τις πατάτες μέσα στην κατσαρόλα. Στην συνέχεια προσθέτετε το ψάρι, κομμένο σε 2 ή 3 κομμάτια αν είναι πολύ μεγάλο.
  • Αφήνετε να βράσουν όλα μαζί για 30 λεπτά περίπου. Έπειτα τα αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε σε μια πιατέλα (ψάρι, πατάτες, κολοκυθάκια και καρότα).
  • Από αυτά παίρνετε λίγα καρότα, κολοκυθάκια, πατάτες τα οποία αλέθετε στο μπλέντερ ή στο μύλο των λαχανικών κι έπειτα τα ρίχνετε στο ζωμό, στον οποίο βράσατε τα παραπάνω υλικά.
  • Βράζετε τον ζωμό και ρίχνετε αμέσως το ρύζι. Αν, και μόνο αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο ακόμα νερό. Συνεχίζετε το βράσιμο για 20 ακόμα λεπτά. Μερικά λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέστε τον χυμό δύο λεμονιών.




Developed by Sidebar | Photos | About