
από
panagiota
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΣΑΛΤΣΑ ΨΗΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Υλικά:
- Περίπου 1 κιλό ώριμες ντομάτες
- Ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι και λίγο ζάχαρη
Εκτέλεση:
1.Καλύπτετε μια σχάρα με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε τις ντομάτες γυρνώντας μέχρι να ξεροψηθούν οι άκρες,αφαιρείτε τα σκληρά και μαυρισμένα σημεία.Τις αλέθετε ελαφρά προσέχοντας να μην γίνουν πουρές.
2.Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.Προσθέτετε τις λιωμένες ντομάτες και τις σιγοβράζετε 5-10 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα.Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε ζάχαρη .
Μπορείτε να την καταναλώσετε αμέσως.
Αν θέλετε να την διατηρήσετε μπορείτε στο ψυγείο μέχρι 3 ημέρες και στην κατάψυξη περίπου 1 μήνα.
1.Καλύπτετε μια σχάρα με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε τις ντομάτες γυρνώντας μέχρι να ξεροψηθούν οι άκρες,αφαιρείτε τα σκληρά και μαυρισμένα σημεία.Τις αλέθετε ελαφρά προσέχοντας να μην γίνουν πουρές.
2.Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.Προσθέτετε τις λιωμένες ντομάτες και τις σιγοβράζετε 5-10 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα.Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε ζάχαρη .
Μπορείτε να την καταναλώσετε αμέσως.
Αν θέλετε να την διατηρήσετε μπορείτε στο ψυγείο μέχρι 3 ημέρες και στην κατάψυξη περίπου 1 μήνα.

Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...

Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...

Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...