Χοιρινό με πράσα

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μικρή
40 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Χοιρινό με πράσα http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3.2 111 5

Χρόνος προετοιμασίας : 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά περίπου


Υλικά:
  • 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 κιλά πράσα
  • 4-5 φύλλα σέλινο
  • 2-3 καρότα
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
  • 1 ποτήρι κρασιού λάδι περίπου
  • 1 ποτήρι κρασί άσπρο
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση: (Τρόπος μαγειρέματος σε χύτρα:)
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στη χύτρα με το λάδι μέχρι να ξανθύνει.
  • Προσθέτουμε το χοιρινό και το καβουρδίζουμε για λίγο και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
  • Το σβήνουμε με το κρασί και κλείνουμε τη χύτρα για 10-12 λεπτά. Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε κομμάτια πέντε εκατοστών και τα στραγγίζουμε.
  • Όταν τελειώσει ο χρόνος της χύτρας, την ανοίγουμε και προσθέτουμε τα πράσα, το σέλινο και τα καρότα και βράζουμε για άλλα πέντε λεπτά.
Συνοδεύεται με άσπρο κρασί.


Καλή σας όρεξη




Developed by Sidebar | Photos | About