από
Ermioni
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC
ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΤΟΥΡΣΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΕΡ
Υλικά:
- 1 κιλό μελιτζάνες (καλύτερα αγοράστε 1,2 κιλά γιατί ίσως να χρειαστεί να πετάξετε κάποια μέρη)
- μερικά καρότα
- 1/2 κεφάλι σκόρδο (περίπου 7 με 10 σκελίδες)
- 1/2 λίτρο ξύδι
- λάδι
- 1/2 σελινόριζα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 καυτερή πιπεριά
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
Διαλέγουμε τα υλικά μας όλα μαζί.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες.
Τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε στρώσεις σε ένα σουρωτήρι για 12 ώρες (καλύτερα για όλη τη νύχτα).
Τους βάζουμε ένα βαρίδιο από πάνω για να τις πατάει (το κάνουμε την ημέρα απλά τις πιέζουμε που και που εμείς!).
Σκουπίζουμε τις μελιτζάνες με μια πετσέτα ή χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε μισό λίτρο ξύδι να παρει βράση.
Ρίχνουμε σταδιακά τις μελιτζάνες στο ξύδι και αφήνουμε για 2 λεπτά.
Τις βάζουμε παλι να στραγγίσουν αλλά και να κρυώσουν.
Παίρνουμε μια-μια τις φέτες της μελιτζάνας και τις βάζουμε σε ένα αποστειρωμένο βάζο. Αλατοπιπερώνουμε.
Κάνουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να μην έχουμε άλλες μελιτζάνες πατώντας τις να ώστε να μην μείνουν κενά αέρα.
Εν τω μεταξύ μέσα στο καυτό ξύδι εχουμε βάλει μερικούς κόκκους πιπεριού, τα σκόρδα και την καυτερή πιπεριά.
Όταν βάλουμε και την τελευταια στρώση μελιτζάνας ρίχνουμε τα καρότα και το σέλινο. Βάζουμε και το ξύδι από πάνω όπως είναι καυτό.
Τελος ρίχνουμε και λάδι μέχρι να σκεπαστούν όλα καλά. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να γίνει ζύμωση για αρκετές μέρες.
Διαλέγουμε τα υλικά μας όλα μαζί.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες.
Τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε στρώσεις σε ένα σουρωτήρι για 12 ώρες (καλύτερα για όλη τη νύχτα).
Τους βάζουμε ένα βαρίδιο από πάνω για να τις πατάει (το κάνουμε την ημέρα απλά τις πιέζουμε που και που εμείς!).
Σκουπίζουμε τις μελιτζάνες με μια πετσέτα ή χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε μισό λίτρο ξύδι να παρει βράση.
Ρίχνουμε σταδιακά τις μελιτζάνες στο ξύδι και αφήνουμε για 2 λεπτά.
Τις βάζουμε παλι να στραγγίσουν αλλά και να κρυώσουν.
Παίρνουμε μια-μια τις φέτες της μελιτζάνας και τις βάζουμε σε ένα αποστειρωμένο βάζο. Αλατοπιπερώνουμε.
Κάνουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να μην έχουμε άλλες μελιτζάνες πατώντας τις να ώστε να μην μείνουν κενά αέρα.
Εν τω μεταξύ μέσα στο καυτό ξύδι εχουμε βάλει μερικούς κόκκους πιπεριού, τα σκόρδα και την καυτερή πιπεριά.
Όταν βάλουμε και την τελευταια στρώση μελιτζάνας ρίχνουμε τα καρότα και το σέλινο. Βάζουμε και το ξύδι από πάνω όπως είναι καυτό.
Τελος ρίχνουμε και λάδι μέχρι να σκεπαστούν όλα καλά. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να γίνει ζύμωση για αρκετές μέρες.
Μοσχάρι chow mein
Υλικά (για 4 άτομα): ½ κιλό μοσχαράκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες 10 αποξηραμένα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1 κλωναράκι σέλερι 1 σκελίδα σκόρδο 3 πιπεριές...
Lecso (Ουγγρικό)
Υλικά 1 κ. πιπεριές κομμένες σε ροδέλες 1 κ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.σ. λάδι 1 φλ. ρύζι αλάτι 1 χωριάτικο λουκάνικο ανά άτομο Εκτέλεση Σωτάρετε το κρεμμύδι με...
ISICIA OMENTATA (μπιφτέκια)
(Απίκιος 2, 1, 7) Συστατικά: 500g κιμά 1 μπαγκέτα βουτηγμένη σε άσπρο κρασί 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι 50ml Liquamen (μπορεί να αντικατασταθεί με 1/2 κλ αλάτι + λίγο λευκό κρασί)...