από
pontia
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ
ALMIRA MPISKOTAKIA
Υλικά:
- 200 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- 200 γρ. κασέρι κίτρινο
- αλάτι
- πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε τη ζύμη μια ώρα για να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε με τον πλάστη ένα φύλλο και κόβουμε τα μπισκότα μας σε όποιο σχήμα θέλουμε.
Αλείφουμε με αυγό και ρίχνουμε από πάνω ό,τι θέλουμε π.χ. σουσάμι, πιπέρι, ρίγανη, τριμμένο κασέρι, ελαιόσπορα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε τη ζύμη μια ώρα για να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε με τον πλάστη ένα φύλλο και κόβουμε τα μπισκότα μας σε όποιο σχήμα θέλουμε.
Αλείφουμε με αυγό και ρίχνουμε από πάνω ό,τι θέλουμε π.χ. σουσάμι, πιπέρι, ρίγανη, τριμμένο κασέρι, ελαιόσπορα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.
Τυρόπιτα ταψιού
ΥΛΙΚΑ 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού και 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού Γέμισμα 2 μπωλ γιαούρτι στραγγισμένο 4 αβγά 300 γραμ. φέτα 100 γραμ....
Κρέπες
Υλικά: 4 μεγάλα αβγά κάτι παραπάνω από 2 κούπες γάλα 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/4 κουτ. αλάτι 6-7 κουτ. λιωμένο βούτυρο λίγο ελαιόλαδο και λίγη κρέμα γαλακτος Γέμιση: 1/2 κιλό μπανάνες...
Κεφαλονίτικη λαχανόπιτα
Υλικά για τη γέμιση 1 κιλό σπανάκι 1/2 κιλό σέσκουλα 1 πράσο 1 ματσάκι σέλινο 1 ματσάκι μαιντανό 1 ματσάκι άνιθο 1 ματσάκι μάραθο 2 κρεμμύδια 1 κεφάλι σκόρδο 4 μέτριες ντομάτες τριμμένες μισό κιλό...