Εκτέλεση:
Σημείωση: Ελπίζω να μη χρειαστείτε διευκρινίσεις, γιατί δυστυχώς η πεθερά μου δε βρίσκεται πια κοντά μας να μάς δώσει τα φώτα της! Πάντως μού έλεγε ότι με τις πολλές φορές παίρνει κανείς το κολάι και βλέπει π.χ. πόσο σφιχτή πρέπει να είναι η ζύμη ή πότε πρέπει να βγούν από το φούρνο.
Καλή σας επιτυχία!
Αγγέλα η Σαλονικιά.-
- Ψιλοτρίβουμε την αμυγδαλόψιχα στο μύλο και την απλώνουμε για μία μέρα να στεγνώσει.
- Την επόμενη βάζουμε σε μία λεκάνη όλα τα υλικά, ΕΚΤΟΣ από τα ασπράδια. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μίγμα μας με απαλές κινήσεις- όπως πρέπει εξάλλου πάντα να φερόμαστε στη μαρέγκα-.
- Γίνονται όλα μια ζύμη. Ρίχνουμε το μίγμα σε σακούλα κορνέ με μύτη ροζέτας μεγάλης.
- Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βγάζουμε πάνω του ροζέτες στρόγγυλες μεγάλες.
- Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Ελέγχουμε συχνά, ώστε να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα χωρίς να καούν.
- Άμα κρυώσουν πολύ καλά, τα τυλίγουμε ατομικά σε διάφανη μεμβράνη και δένουμε το καθένα με κορδελίτσα ή τα βάζουμε σε κάποιο κουτί.
Σημείωση: Ελπίζω να μη χρειαστείτε διευκρινίσεις, γιατί δυστυχώς η πεθερά μου δε βρίσκεται πια κοντά μας να μάς δώσει τα φώτα της! Πάντως μού έλεγε ότι με τις πολλές φορές παίρνει κανείς το κολάι και βλέπει π.χ. πόσο σφιχτή πρέπει να είναι η ζύμη ή πότε πρέπει να βγούν από το φούρνο.
Καλή σας επιτυχία!
Αγγέλα η Σαλονικιά.-
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...