ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ
Υλικά: (για περίπου 60 τρουφάκια μικρά, μεγέθους μπουκιάς)
- 3 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
- 150 γρ. ινδοκάρυδο ή 1 φλυτζ. ψιλοτριμμένα καρύδια
- 250 γρ. βιτάμ μαλακό (ένα πακέτο)
- 3 βανίλιες (άρωμα)
- 1/2 ποτηράκι κρασιού λικέρ (αυξομειώστε ανάλογα με τα γούστα)
- χυμός πορτοκαλιού
- 2 κουτ.σούπας κακάο σκόνη
- μικρά κομματάκια από οποιοδήποτε γλυκό του κουταλιού
- 200 γρ. τρούφα σοκολάτα
Εκτέλεση:
Αγγέλα η Σαλονικιά.
- Ψιλοτρίβουμε τα μπισκότα με τα χούφτες μας, σαν να τα στίβουμε.
- Προσθέτουμε το βιτάμ. Ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την τρούφα.
- Το χυμό πορτοκαλιού τον ρίχνουμε λίγο-λίγο ώστε να πετύχουμε μια ζύμη σφιχτή που να πλάθεται. (Εγώ έχω δίπλα μου μια ΑΜΙΤΑ και όσο χρειαστεί βάζω).
- Αφού γίνουν ένα ενιαίο μίγμα πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες. Αν μάς έγινε υγρή η ζύμη και δεν πλάθεται, τρίβουμε λίγα μπισκότα ακόμη ή βάζουμε λίγη καρύδα. Aν είναι πολύ ξερή, προσθέτουμε κάτι υγρό- λικέρ ή πορτοκαλάδα-.
- Αραδιάζουμε σε μια πιατέλα τις μπαλίτσες και σε μία άλλη πιατέλα έχουμε ρίξει την τρούφα.
- Τις βουτάμε μέσα κυλώντας τες, ώστε να καλυφθούν με τρούφα καλά.
- Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν.
Αγγέλα η Σαλονικιά.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...