ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ

 

Υλικά: (για περίπου 60 τρουφάκια μικρά, μεγέθους μπουκιάς)
  • 3 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 150 γρ. ινδοκάρυδο ή 1 φλυτζ. ψιλοτριμμένα καρύδια
  • 250 γρ. βιτάμ μαλακό (ένα πακέτο)
  • 3 βανίλιες (άρωμα)
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού λικέρ (αυξομειώστε ανάλογα με τα γούστα)
  • χυμός πορτοκαλιού
  • 2 κουτ.σούπας κακάο σκόνη
  • μικρά κομματάκια από οποιοδήποτε γλυκό του κουταλιού
  • 200 γρ. τρούφα σοκολάτα
Εκτέλεση:
  • Ψιλοτρίβουμε τα μπισκότα με τα χούφτες μας, σαν να τα στίβουμε.
  • Προσθέτουμε το βιτάμ. Ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την τρούφα.
  • Το χυμό πορτοκαλιού τον ρίχνουμε λίγο-λίγο ώστε να πετύχουμε μια ζύμη σφιχτή που να πλάθεται. (Εγώ έχω δίπλα μου μια ΑΜΙΤΑ και όσο χρειαστεί βάζω).
  • Αφού γίνουν ένα ενιαίο μίγμα πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες. Αν μάς έγινε υγρή η ζύμη και δεν πλάθεται, τρίβουμε λίγα μπισκότα ακόμη ή βάζουμε λίγη καρύδα. Aν είναι πολύ ξερή, προσθέτουμε κάτι υγρό- λικέρ ή πορτοκαλάδα-.
  • Αραδιάζουμε σε μια πιατέλα τις μπαλίτσες και σε μία άλλη πιατέλα έχουμε ρίξει την τρούφα.
  • Τις βουτάμε μέσα κυλώντας τες, ώστε να καλυφθούν με τρούφα καλά.
  • Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν.
Καλή επιτυχία!
Αγγέλα η Σαλονικιά.

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ