από Arma

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΑΠΙΘΑΝΟ ΚΑΖΑΝ ΝΤΙΠΙ!

 

Υλικά: Για την κρέμα:
  • 1,5 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη (εγώ βάζω λιγότερη)
  • 1 κούπα νισεστέ (καλαμποκάλευρο) ή ρυζάλευρο
  • 1/4 της κούπας ανθόνερο
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Για την καραμέλα:
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2-3 κουταλιές από την κρέμα
Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα. Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ή αυγοδάρτη. Αφού λιώσει η ζάχαρη προσθέτω το νισεστέ λίγο-λίγο και ανακατεύω συνεχώς να μη σβολιάσει. Για μεγαλύτερη ευκολία και σιγουριά ρίχνω το νισεστέ με το σουρωτήρι. Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Προς το τέλος ρίχνω το ανθόνερο.

Καραμέλα: Σε ένα τηγάνι (σχετικά μεγάλο) ρίχνω τη ζάχαρη και την αφήνω να λιώσει . Έπειτα ρίχνω λίγη από την κρέμα. Ανασηκώνω το τηγάνι και το γυρίζω ώστε να αφομοιωθεί η κρέμα με την καραμέλα χωρίς να χρησιμοποιήσω κουτάλι για ανακατεμα. Το κάνω αυτό μέχρι να αρχίσει να μυρίζει "καμένο". Μόλις είναι έτοιμο το αφήνω να κρυώσει λίγο (5-10 λεπτά).

Τέλος, ρίχνω από πάνω την κρέμα (σιγά σιγά ώστε να μη βγει η καραμέλα από πάνω). Το αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζω στο ψυγείο να κρυώσει (4 ώρες περίπου).

Το σερβίρω ανάποδα, ώστε να έρθει το καμένο από πάνω. Όσο πιο πολύ μείνει στο ψυγείο, τόσο πιο νόστιμο γίνεται!

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ