Για την καραμέλα:
Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα. Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ή αυγοδάρτη. Αφού λιώσει η ζάχαρη προσθέτω το νισεστέ λίγο-λίγο και ανακατεύω συνεχώς να μη σβολιάσει. Για μεγαλύτερη ευκολία και σιγουριά ρίχνω το νισεστέ με το σουρωτήρι. Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Προς το τέλος ρίχνω το ανθόνερο.
Καραμέλα: Σε ένα τηγάνι (σχετικά μεγάλο) ρίχνω τη ζάχαρη και την αφήνω να λιώσει . Έπειτα ρίχνω λίγη από την κρέμα. Ανασηκώνω το τηγάνι και το γυρίζω ώστε να αφομοιωθεί η κρέμα με την καραμέλα χωρίς να χρησιμοποιήσω κουτάλι για ανακατεμα. Το κάνω αυτό μέχρι να αρχίσει να μυρίζει "καμένο". Μόλις είναι έτοιμο το αφήνω να κρυώσει λίγο (5-10 λεπτά).
Τέλος, ρίχνω από πάνω την κρέμα (σιγά σιγά ώστε να μη βγει η καραμέλα από πάνω). Το αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζω στο ψυγείο να κρυώσει (4 ώρες περίπου).
Το σερβίρω ανάποδα, ώστε να έρθει το καμένο από πάνω. Όσο πιο πολύ μείνει στο ψυγείο, τόσο πιο νόστιμο γίνεται!
- 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2-3 κουταλιές από την κρέμα
Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα. Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ή αυγοδάρτη. Αφού λιώσει η ζάχαρη προσθέτω το νισεστέ λίγο-λίγο και ανακατεύω συνεχώς να μη σβολιάσει. Για μεγαλύτερη ευκολία και σιγουριά ρίχνω το νισεστέ με το σουρωτήρι. Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Προς το τέλος ρίχνω το ανθόνερο.
Καραμέλα: Σε ένα τηγάνι (σχετικά μεγάλο) ρίχνω τη ζάχαρη και την αφήνω να λιώσει . Έπειτα ρίχνω λίγη από την κρέμα. Ανασηκώνω το τηγάνι και το γυρίζω ώστε να αφομοιωθεί η κρέμα με την καραμέλα χωρίς να χρησιμοποιήσω κουτάλι για ανακατεμα. Το κάνω αυτό μέχρι να αρχίσει να μυρίζει "καμένο". Μόλις είναι έτοιμο το αφήνω να κρυώσει λίγο (5-10 λεπτά).
Τέλος, ρίχνω από πάνω την κρέμα (σιγά σιγά ώστε να μη βγει η καραμέλα από πάνω). Το αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζω στο ψυγείο να κρυώσει (4 ώρες περίπου).
Το σερβίρω ανάποδα, ώστε να έρθει το καμένο από πάνω. Όσο πιο πολύ μείνει στο ψυγείο, τόσο πιο νόστιμο γίνεται!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...