από
Evmorfia23
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΧΑΛΒΑΣ ΚΟΛΛΑΣ
Υλικά:
- 3 ποτήρια νερό
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι αλεύρι νισεστέ
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 80 γρ. ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση:
Τα αμύγδαλα αν δεν είναι ξεφλουδισμένα, τα βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι και φουσκώνουν. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και με το χέρι εύκολα ξεφλουδίζουν. Κόβουμε τα αμύγδαλα σε μικρα κομματάκια.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το νερό με τη ζάχαρη και το αλεύρι νισεστέ μέχρι να ομογενοποιηθεί κάπως.
Σε μια κατσαρόλα καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και όταν "ξανθύνουν", ρίχνουμε το μίγμα και ανακατεύουμε συνεχώς!
Σταδιακά το μίγμα αρχίζει να πήζει. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει συμπαγές προσέχοντας να μην κολλήσει.
Σερβίρουμε σε μπολάκια με τριμμένη κανέλλα στην επιφάνεια.
Τρώγεται ζεστό αλλά και αφού κρυώσει. Ένα νοστιμότατο γλυκό, εύκολο και νηστίσιμο.
Καλή επιτυχία!
Τα αμύγδαλα αν δεν είναι ξεφλουδισμένα, τα βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι και φουσκώνουν. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και με το χέρι εύκολα ξεφλουδίζουν. Κόβουμε τα αμύγδαλα σε μικρα κομματάκια.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το νερό με τη ζάχαρη και το αλεύρι νισεστέ μέχρι να ομογενοποιηθεί κάπως.
Σε μια κατσαρόλα καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και όταν "ξανθύνουν", ρίχνουμε το μίγμα και ανακατεύουμε συνεχώς!
Σταδιακά το μίγμα αρχίζει να πήζει. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει συμπαγές προσέχοντας να μην κολλήσει.
Σερβίρουμε σε μπολάκια με τριμμένη κανέλλα στην επιφάνεια.
Τρώγεται ζεστό αλλά και αφού κρυώσει. Ένα νοστιμότατο γλυκό, εύκολο και νηστίσιμο.
Καλή επιτυχία!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...