ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΑΡΝΙ ΑΣΠΡΟΓΙΑΧΝΙ (ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΠΑΤΡΑΣ)
Εκτέλεση:
- Κόβετε σε κομμάτια το κρέας και το σοτάρετε με βούτυρο μαζί με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και άνηθο.
- Σβήνετε με νερό και αφήνετε το κρέας να βράσει μέχρι να είναι έτοιμο.
- Δένετε τη σάλτσα με κρόκο αβγού και χυμό λεμονιού.
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Συνοδεύετε με τηγανητά κρουτόν ή τηγανητές φέτες μπαγιάτικου ψωμιού.
![](http://greekcook.gr/cache/3e/3e5f2bb6bb96aafe02422e56d89907de.png)
Κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
Υλικά 1 κιλό κόκκινες πιπεριές 2-3 σκελίδες σκόρδο αλάτι ξύδι λάδι Εκτέλεση Βράζετε το νερό και ρίχνετε μέσα τις κόκκινες πιπεριές (αφού τις έχετε πλύνει πρώτα). Τις αφήνετε 10 λεπτά να βράσουν....
![](http://greekcook.gr/cache/3e/3e5f2bb6bb96aafe02422e56d89907de.png)
Κεφτεδάκια του ΟΥΖΟΥ
500 γραμ. κρέας κιμά (κατά προτίμηση κομμένος με μαχαίρια) 1 μέτριο κρεμμύδι αλατισμένο στην άκρη 1 αβγό 3 φέτες ψωμί βρεγμένες με χλιαρό νερό και ούζο αλάτι κίμινο πιπέρι ρίγανη μπαχάρι 50 CC ΟΥΖΟ...
![](http://greekcook.gr/cache/3e/3e5f2bb6bb96aafe02422e56d89907de.png)
Χόνδρος (Δαδιώτικος)
Εκτέλεση: Βάζετε σε κρύο νερό 3-4 ώρες (ή 1 ώρα σε χλιαρό νερό) σιτάρι (ποσότητα αναλόγως) σκληρό ψωμωμένο για να μαλακώσει. Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και το βάζετε σε σακούλα χοντρή υφαντή,...