από
CATERINA
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ
Υλικά:
- 2 κ.σ.βούτυρο φυτίνη
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 1 φλ. ζωμό από τους λαχανοντολμάδες
- 1 φλ. γάλα
- 2 κρόκοι αυγού
- χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Σε μιά κατσαρολίτσα λιώνουμε τη φυτίνη και προσθέτουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε με το σύρμα συνέχεια για να μη σβωλιάσει το αλεύρι.
Προσθέτουμε το γάλα, το ζουμί του φαγητού ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πηκτώσει η σάλτσα.
Τραβάμε την κατσαρολίτσα από τη φωτιά, και χτυπάμε τους 2 κρόκους αυγών με το λεμόνι.
Το προσθέτουμε στην σάλτα και την ξαναβάζουμε στη φωτιά.
Αφήνουμε να πάρει μιά-δυό βράσεις και είναι έτοιμη.
Καλή επιτυχία!
Σε μιά κατσαρολίτσα λιώνουμε τη φυτίνη και προσθέτουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε με το σύρμα συνέχεια για να μη σβωλιάσει το αλεύρι.
Προσθέτουμε το γάλα, το ζουμί του φαγητού ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πηκτώσει η σάλτσα.
Τραβάμε την κατσαρολίτσα από τη φωτιά, και χτυπάμε τους 2 κρόκους αυγών με το λεμόνι.
Το προσθέτουμε στην σάλτα και την ξαναβάζουμε στη φωτιά.
Αφήνουμε να πάρει μιά-δυό βράσεις και είναι έτοιμη.
Καλή επιτυχία!
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...