από Marios22

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN
ΑΥΓΑ ΠΟΣΕ ΜΕ ΦΩΛΙΕΣ ΑΠΟ ΣΠΑΝΑΚΙ

 

Υλικά:
  • 100 gr αλεύρι
  • 1,5 ποτήρι γάλα
  • 100 gr βούτυρο
  • 7 αυγά
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 1 κg σπανάκι
  • πράσο
  • άνηθο
  • κρεμμύδι
Δυσκολία
μέτρια
Εκτέλεση:

Κάνουμε τα 6 αυγά ποσέ. Τα σπάμε και τα ρίχνουμε μέσα σε νερό που βράζει(έχουμε ρίξει και ξύδι στο νερό) κάθε ένα ξεχωριστά.

Σε τηγανάκι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε μέσα το σπανάκι, το πράσο και αφήνουμε να μαραθεί. Στο τέλος προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο άνηθο. Αφαιρούμε από το τηγάνι και το ψιλοκόβουμε. Το προσθέτουμε σε βουτυρωμένο ταψί και φτιάχνουμε φωλιές. Μέσα σε κάθε φωλιά βάζουμε το αυγό.

Ετοιμασία μπεσαμέλ: Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε το αλεύρι και μετά τα γάλα (περίπου 1,5 ποτήρι). Κατόπιν εκτός φωτιάς προσθέτουμε τον κρόκο, τέλος πιπέρι, αλάτι, μοσχοκάρυδο και το τριμμένο τυρί.

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Χαβιάρι

Μα τι είναι τέλος πάντων το χαβιάρι; Ψάρι; Για να το πούμε απλά, χαβιάρι θεωρείται οποιοδήποτε αλατισμένο αβγοτάραχο ή αβγό ψαριού. Στην Αμερική, όταν μπροστά από το είδος του ψαριού προηγείται η...

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Αυγοτάραχο Μεσολογγίου

Το αυγοτάραχο δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα αυγά της μπάφας (έτσι λένε οι ψαράδες το ψάρι μουγίλος). Τα ξεραίνουν αργά και με προσοχή, τα στεγνώνουν, τα αλατίζουν και τα κερώνουν με αληθινό κερί...

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Φουά γκρα

Λέξεις-κλειδιά που πρέπει να γνωρίζετε αν θελήσετε να αγοράσετε φουά γκρα: Cru: είναι το ωμό φουά γκρα. Γίνεται φοβερό αν τηγανιστεί ελάχιστα σε δυνατή φωτιά. Frais: το φουά γκρα που βράζεται στον...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ