από
Marios22
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN
ΑΥΓΑ ΠΟΣΕ ΜΕ ΦΩΛΙΕΣ ΑΠΟ ΣΠΑΝΑΚΙ
Υλικά:
- 100 gr αλεύρι
- 1,5 ποτήρι γάλα
- 100 gr βούτυρο
- 7 αυγά
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- τριμμένο κίτρινο τυρί
- 1 κg σπανάκι
- πράσο
- άνηθο
- κρεμμύδι
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
Κάνουμε τα 6 αυγά ποσέ. Τα σπάμε και τα ρίχνουμε μέσα σε νερό που βράζει(έχουμε ρίξει και ξύδι στο νερό) κάθε ένα ξεχωριστά.
Σε τηγανάκι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε μέσα το σπανάκι, το πράσο και αφήνουμε να μαραθεί. Στο τέλος προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο άνηθο. Αφαιρούμε από το τηγάνι και το ψιλοκόβουμε. Το προσθέτουμε σε βουτυρωμένο ταψί και φτιάχνουμε φωλιές. Μέσα σε κάθε φωλιά βάζουμε το αυγό.
Ετοιμασία μπεσαμέλ: Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε το αλεύρι και μετά τα γάλα (περίπου 1,5 ποτήρι). Κατόπιν εκτός φωτιάς προσθέτουμε τον κρόκο, τέλος πιπέρι, αλάτι, μοσχοκάρυδο και το τριμμένο τυρί.
Κάνουμε τα 6 αυγά ποσέ. Τα σπάμε και τα ρίχνουμε μέσα σε νερό που βράζει(έχουμε ρίξει και ξύδι στο νερό) κάθε ένα ξεχωριστά.
Σε τηγανάκι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε μέσα το σπανάκι, το πράσο και αφήνουμε να μαραθεί. Στο τέλος προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο άνηθο. Αφαιρούμε από το τηγάνι και το ψιλοκόβουμε. Το προσθέτουμε σε βουτυρωμένο ταψί και φτιάχνουμε φωλιές. Μέσα σε κάθε φωλιά βάζουμε το αυγό.
Ετοιμασία μπεσαμέλ: Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε το αλεύρι και μετά τα γάλα (περίπου 1,5 ποτήρι). Κατόπιν εκτός φωτιάς προσθέτουμε τον κρόκο, τέλος πιπέρι, αλάτι, μοσχοκάρυδο και το τριμμένο τυρί.
Χαβιάρι
Μα τι είναι τέλος πάντων το χαβιάρι; Ψάρι; Για να το πούμε απλά, χαβιάρι θεωρείται οποιοδήποτε αλατισμένο αβγοτάραχο ή αβγό ψαριού. Στην Αμερική, όταν μπροστά από το είδος του ψαριού προηγείται η...
Αυγοτάραχο Μεσολογγίου
Το αυγοτάραχο δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα αυγά της μπάφας (έτσι λένε οι ψαράδες το ψάρι μουγίλος). Τα ξεραίνουν αργά και με προσοχή, τα στεγνώνουν, τα αλατίζουν και τα κερώνουν με αληθινό κερί...
Φουά γκρα
Λέξεις-κλειδιά που πρέπει να γνωρίζετε αν θελήσετε να αγοράσετε φουά γκρα: Cru: είναι το ωμό φουά γκρα. Γίνεται φοβερό αν τηγανιστεί ελάχιστα σε δυνατή φωτιά. Frais: το φουά γκρα που βράζεται στον...