ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΡΙΖΟΤΟ
Υλικά:
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 πράσο (το άσπρο μέρος)
- 2 πράσινες πιπεριές
- 1 ποτήρι λευκό κρασί (ο Θεσσαλικός του Τσάνταλη πάει πολύ ωραία)
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
- 3/4 ποτηριού ρύζι arborio ή round grain
- 1 λίτρο περίπου ζεστό νερό οπου έχουμε διαλύσει ένα κύβο κοτόσουπας
- 1 μπωλάκι τριμμένο τυρί Grana Padano ή παρμεζάνα τέλος πάντων.
Εκτέλεση:
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ίσως η όψη του πιάτου σας θυμίσει ελαφρώς κάτι σε ...λαπά αλλά σας διαβεβαιώ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ως προς τη γεύση!!!
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ
- Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και έχοντας λυώσει το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι ή ρηχή κατσαρόλα τα τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε και το ρύζι και με ξύλινη κουτάλα αρχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς για άλλα 4 λεπτά.
- Έχουμε δίπλα μας το κανατάκι με το ζεστό νερό και τον κύβο διαλυμένο (ας πούμε ζωμό) και το κρασί.
- Όταν τα υγρά εξατμιστούν, σβήνουμε με το κρασί συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Περιμένουμε να εξατμιστούν τα υγρά και αρχίζουμε να ρίχνουμε ΣΤΑΔΙΑΚΑ το "ζωμό" τόσο όσο να μπορούμε να φέρνουμε βόλτα το ρύζι μας. ΠΡΟΣΟΧΗ: Το μυστικό είναι να παιδέψουμε το ρύζι ρίχνοντας κάθε φορά μόνον τόσο ζωμό όσο χρειάζεται να μην κολλήσει και ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα συνεχώς.
- Η διαδικασία κρατάει περίπου 15 λεπτά ή όταν διαπιστώσετε ότι το ρύζι έχει βράσει αλλά "κρατάει" λίγο στον πυρήνα του.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το τριμμένο τυρί ανακατεύοντας απαλά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ίσως η όψη του πιάτου σας θυμίσει ελαφρώς κάτι σε ...λαπά αλλά σας διαβεβαιώ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ως προς τη γεύση!!!
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ
Γεμιστά με ρύζι
Υλικά για 4 άτομα 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες 4 κολοκύθια 4 πιπεριές φλάσκες (ή 4 μελιτζάνες φλάσκες) 1 ματσάκι μαϊντανό 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι...
Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας
Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...
Αρνάκι γιαχνί
Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...