ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΡΑΚΛΗΔΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΚΡΟΚΑΤΟ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ
Υλικά:
- 1/2 κιλό ρύζι μπασμάτι
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Ελαιόλαδο καλής ποιότητας
- λίγο σαφράν (κρόκος) σε σκόνη
- νερό – αλάτι – πιπέρι
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
Σημείωση No. 2: Αν έχετε σαφράν (κρόκο) σε κλωστές και όχι σε σκόνη, και δεν θέλετε πολύ έντονη τη γεύση του στο φαγητό, μπορείτε να αρτύσετε το νερό που θα βράσετε το ρύζι, μουλιάζοντας τις κλωστές μέσα σ΄ αυτό για μια ώρα περίπου. Αν δεν έχετε καθόλου κρόκο, δοκιμάστε τη συνταγή αυτή με κύμινο (ειδικά αν πρόκειται να συνοδέψετε κρέας).
Σημείωση Νο. 3:Η συνταγή αυτή προσφέρεται για πειραματισμούς γι’ αυτό μην διστάσετε να δοκιμάσετε και με άλλα υλικά που σας έρχονται στο νου. Ενημερώστε μας σχετικά…
- Ξεπλένουμε το ρύζι με χλιαρό νερό και το στραγγίζουμε.
- Βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να σοταριστεί με το ελαιόλαδο
- Μόλις γίνει διάφανο, προσθέτουμε στο λάδι το σκόρδο (ολόκληρο αν θέλετε να το αφαιρέσετε μετά ή ψιλοκομμένο για πιο έντονη γεύση), το σαφράν και το αλατοπίπερο για ένα πέρασμα, και αμέσως μετά το ρύζι.
- Ανακατεύοντας συνεχώς σοτάρουμε τα υλικά μας για 2-3 λεπτά και κατόπιν προσθέτουμε το ανάλογο νερό.
- Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. 1-2 λεπτά πριν να είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και από πάνω το καπάκι της κατσαρόλας.
- Το αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά περίπου. Σερβίρεται ζεστό ως συνοδευτικό ή και ως νηστίσιμο κυρίως γεύμα.
Σημείωση No. 2: Αν έχετε σαφράν (κρόκο) σε κλωστές και όχι σε σκόνη, και δεν θέλετε πολύ έντονη τη γεύση του στο φαγητό, μπορείτε να αρτύσετε το νερό που θα βράσετε το ρύζι, μουλιάζοντας τις κλωστές μέσα σ΄ αυτό για μια ώρα περίπου. Αν δεν έχετε καθόλου κρόκο, δοκιμάστε τη συνταγή αυτή με κύμινο (ειδικά αν πρόκειται να συνοδέψετε κρέας).
Σημείωση Νο. 3:Η συνταγή αυτή προσφέρεται για πειραματισμούς γι’ αυτό μην διστάσετε να δοκιμάσετε και με άλλα υλικά που σας έρχονται στο νου. Ενημερώστε μας σχετικά…
Λουκάνικα σε πικάντικη σάλτσα
Υλικά: 4 λουκάνικα (δοκιμάστε τα λουκανικα Μυκόνου Nikas με θρούμπι και ρίγανη) 6 πατάτες μετρίου μεγέθους 2 κουταλιές σούπας βούτυρο 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ½ φλυτζάνι κέτσαπ ή...
Αρνίσια Παϊδάκια Πορτοκαλάτα
Υλικά (για 2 άτομα): Παϊδάκια αρνίσια ή μπριτζόλες (περίπου 600 γρ) 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο 2 φλυτζάνια τσαγιού σπορέλαιο χυμός 1 πορτοκαλιού λίγη μέντα Εκτέλεση: Βάζουμε το λάδι να κάψει στην...
Πατάτες στο φούρνο (αλα γαλλικά)
Υλικά 1 κιλό στρογγυλές πατάτες Κύβος Knorr Αλεύρι Παρμεζάνα ή τυρί κεφαλοτύρι αρεσκείας του καθενός Παντσέτα σε κύβους Εκτέλεση Κόβουμε παρα πολύ λεπτές τις πατάτες. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό...