ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

 

Υλικά:
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού σταφίδα σουλτανίνα
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού τοματοχυμός
  • 2 κουταλάκια γλυκού τοματοπελτές
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  • Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει ελαφρώς και προσθέτουμε το ρύζι και τις σταφίδες
  • Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς
  • Κατόπιν ρίχνουμε τον τοματοχυμό και τον πελτέ, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα
  • Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να φουσκώσει το ρύζι, ελέγχοντας που και που να δούμε μήπως σώθηκε το ζουμί.
  • Στην περίπτωση αυτή προσθέτουμε ΒΡΑΣΜΕΝΟ νερό.
    Μόλις είναι έτοιμο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το σερβίρουμε

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Γεμιστά με ρύζι

Υλικά για 4 άτομα 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες 4 κολοκύθια 4 πιπεριές φλάσκες (ή 4 μελιτζάνες φλάσκες) 1 ματσάκι μαϊντανό 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αρνάκι γιαχνί

Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ