ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ
Υλικά:
- 400 γραμ. ρύζι τύπου Αμερικής
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 4 αγκινάρες (κάνει και κονσέρβα)
- 200 γραμ. αρακά
- 400 γραμ. αποφλοιωμένα ντοματάκια
- 2 κουταλιές λάδι
- 100 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα Σύρου
- ζωμός κοτόπουλου
- βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι και πιπέρι σε κόκκους.
Εκτέλεση:
- Βράστε τον αρακά και τις αγκινάρες και στραγγίξτε τα.
- Κόψτε σε λέπτες φέτες τους πάτους αγκινάρας και σοτάρετέ τους με βούτυρο αλάτι και πιπέρι.
- Σε μία κατσαρόλα πυρίμαχη μαραίνετε το κρεμμύδι με μία κουταλιά βούτυρο και λίγο λάδι. Προσθέστε το ρύζι και σοτάρετε το και αυτό.
- Σβήστε με το κρασί, προσθέστε το ζωμό ζεστό (δείτε τη σημείωση), αλάτι και πιπέρι. Μόλις αρχίζει να βράζει, σκεπάστε το πυρίμαχο και βάλτε το στο φούρνο για 20 λεπτά.
- Βγάλτε το ρύζι από το φούρνο, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατέψτε προσεκτικά και σερβίρετε το ριζότο με την παρμεζάνα και φρέσκο τριμένο πιπέρι.
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί τηγανητοί
Υλικά (για 4 άτομα) 20 κολοκυθοανθοί μεγάλοι (ολόφρεσκα λουλούδια από κολοκύθια) 200 γραμ. φέτα τριμμένη 100 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη μαϊντανό ψιλοκομμένο λάδι για τηγάνισμα 2 αυγά Υλικά για το...