ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΡΑΚΛΗΔΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΑ ΡΟΛΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ
Υλικά:
- 4 μεγάλα φιλέτα γαλοπούλας
- 6-8 φέτες προσούτο
- ¼ ροκφόρ
- 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά (σε κύβους)
- ¼ τριμμένο ρεγκάτο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 2 κουτ.σούπας μουστάρδα καυτερή
- 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
- 16 φύλλα βασιλικού
- οδοντογλυφίδες
- ελαιόλαδο, ξύδι βαλσάμικο, τριμμένο βασιλικό για το γαρνίρισμα
Δυσκολία
μεγάλη
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
Εγώ θα το συνοδεύσω με ψητές πατάτες, πασπαλισμένες με σκόρδο, μαϊντανό, κρεμμύδι και ελαιόλαδο! Για κρασάκι θα έχω visantο Σαντορίνης Για γλυκό θα πάρω προφιτερόλ από τον Ανδριά (sorry για την διαφήμιση)!!!!
*Δεν χρησιμοποιούμε καθόλου από το ζουμί που έχει μείνει στο αλουμινόχαρτο
- Αλατωπιπερώνουμε τα φιλέτα και στρώνουμε διαδοχικά, το ροκφόρ , το προσούτο, την πιπεριά και το τριμμένο ρεγκάτο (μοιρασμένες δόσεις για κάθε φιλέτο).
- Τυλίγουμε με προσοχή τα φιλέτα, όχι πολύ σφιχτά, και τα “στερεώνουμε” περνώντας τις οδοντογλυφίδες κατά μήκος.
- Στην άκρη κάθε οδοντογλυφίδας καρφώνουμε από ένα φύλλο βασιλικού μέχρι να ακουμπήσει πάνω στο ρόλο.
- Τοποθετούμε τα ρολά μέσα σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και κατόπιν σε ένα μεγάλο ταψί κλείνοντας τις άκρες του έτσι ώστε να συγκρατεί τα υγρά και να μην χυθούν στο ταψί.
- Ανακατεύουμε το κρασί, την μουστάρδα και το ελαιόλαδο και περιχύνουμε τα ρολά.
- Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου, για 10 λεπτά (200-220°) στο φούρνο και για 10-15 λεπτά (ανάλογα την δύναμη του φούρνου) σε φούρνο και αέρα.
- Αφού ειναι έτοιμα, τοποθετούμε κάθε ρολό σε ένα μεγάλο λευκό πιάτο (τετραγωνισμένο αν γίνεται).
- Απλώνουμε στα δυο πλαϊνά του πιάτου από μια λωρίδα φρέσκο* ελαιόλαδο, στάζοντας σταγόνες βαλσάμικο , έτσι ώστε να γίνει “πουα”.
- Στα άλλα δυο πλαϊνά απλώνουμε δυο λεπτές λωρίδες μουστάρδας πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο βασιλικό.
Εγώ θα το συνοδεύσω με ψητές πατάτες, πασπαλισμένες με σκόρδο, μαϊντανό, κρεμμύδι και ελαιόλαδο! Για κρασάκι θα έχω visantο Σαντορίνης Για γλυκό θα πάρω προφιτερόλ από τον Ανδριά (sorry για την διαφήμιση)!!!!
*Δεν χρησιμοποιούμε καθόλου από το ζουμί που έχει μείνει στο αλουμινόχαρτο
Λουκάνικα σε πικάντικη σάλτσα
Υλικά: 4 λουκάνικα (δοκιμάστε τα λουκανικα Μυκόνου Nikas με θρούμπι και ρίγανη) 6 πατάτες μετρίου μεγέθους 2 κουταλιές σούπας βούτυρο 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ½ φλυτζάνι κέτσαπ ή...
Αρνίσια Παϊδάκια Πορτοκαλάτα
Υλικά (για 2 άτομα): Παϊδάκια αρνίσια ή μπριτζόλες (περίπου 600 γρ) 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο 2 φλυτζάνια τσαγιού σπορέλαιο χυμός 1 πορτοκαλιού λίγη μέντα Εκτέλεση: Βάζουμε το λάδι να κάψει στην...
Πατάτες στο φούρνο (αλα γαλλικά)
Υλικά 1 κιλό στρογγυλές πατάτες Κύβος Knorr Αλεύρι Παρμεζάνα ή τυρί κεφαλοτύρι αρεσκείας του καθενός Παντσέτα σε κύβους Εκτέλεση Κόβουμε παρα πολύ λεπτές τις πατάτες. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό...