Η λιχουδιά που τονώνει τη μνήμη και γενικά συμβάλει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου, είναι η γλυκόζη. Παράγεται στον οργανισμό από σάκχαρα που περιέχονται στα δημητριακά, τους ξηρούς καρπούς, το ρύζι, το ψωμί, τις πατάτες.
Επίσης, ο φώσφορος, ο σίδηρος, ο χαλκός και το μαγγάνιο αυξάνουν την ικανότητα της προσοχής και βελτιώνουν το μηχανισμό της σκέψης. Αυτά τα συστατικά τα παίρνουμε από τα παντζάρια, τα σπαράγγια, τα καρότα, το σέλινο, το μαϊντανό, το σπανάκι κλπ.

ΥΓΕΙΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΔΙΑΙΤΕΣ

Απορρόφηση σιδήρου.

Βιταμίνη C θα βρείτε άφθονη στα πορτοκάλια, λεμόνια, κίτρα, ακτινίδια, τομάτες, πιπεριές και φράουλες! Η έλειψη σιδήρου έχει ως συμπτώματα την κόπωση, ζαλάδες, ανεξήγητη υπνηλία! Θα μπορούσατε να την...

ΥΓΕΙΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΔΙΑΙΤΕΣ

Το πρωινό σας

Να 'μαστε και πάλι εδώ! Σήμερα λοιπόν αποφάσισα να γράψω για το σωστό πρωϊνό που νομίζω πως από πολλούς θα λείπει. Καφές, καμιά τυρόπιτα, κανένα γάλα με μπόλικη ζάχαρη και κακάο που χανει έτσι όλα τα...

ΥΓΕΙΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΔΙΑΙΤΕΣ

Αποφεύγετε το σκόρδο;

Αποφεύγετε το σκόρδο; Πολύ κακώς, διότι τα καλά του δεν θα επρεπε να μας κανουν να το αποφεύγοθμε λόγω της έντονης οσμής του. Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, και τα πολλά μεταλλικά στοιχεία και...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ