από
pontia
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
DRESSING ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΕΣ
Υλικά:
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα ξύδι από λευκό κρασί
- 1/2 κούπα μέλι (ή 3 κ.σ. γεμάτες)
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση τύπου ντιζόν)
Εκτέλεση:
Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μούλτι ή σε ένα σέικερ.
Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μούλτι ή σε ένα σέικερ.
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...