ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΙΠΣ ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΥΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

 

Ανακατεύετε όλα τα υλικά με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για να μην χάσει πολύ από την ουσία και το άρωμα έτσι ώστε να διατηρήσει κάθε υλικό το πρωτότυπο άρωμα του.

Φυσικά προσθέτετε, αφαιρείτε ότι και όσο θέλετε ή χρησιμοποιείτε τα ντρεσινγκς σε διαφορετικά πιάτα ανάλογα τις γευσιγνωστικές επιθυμίες και αναζητήσεις σας.

  • Κουταλιά/Κουταλίες σημαίνει της σούπας
  • Κουταλάκι σημαίνει του γλυκού

    Για Σαλάτες με Φρούτα, Τυρί και Λαχανικά

    Υλικά:

  • Μισό κεσεδάκι γιαούρτι (πλήρες, προτείνω το Total της Φάγε)
  • Μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 φύλλα λουΐζας ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά γούστερ sauce
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Μια πρέζα λευκό πιπέρι

    Υλικά:

  • 3 κουταλιές μασκαρπόνε
  • 1 κουταλάκι μηλόξυδο
  • 1 κουταλιά τριμμένο καπνιστό τυρί μετσοβόνε
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 3 σταγόνες tabasco
  • Μια πρέζα κανέλλα
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι, Λευκό πιπέρι


    Για Σαλάτες με Λαχανικά (ντομάτες, καρότα, αγγούρι, πιπεριά κτλ)

    Υλικά:

  • Ι κουταλιά πελτέ
  • 1 κουταλιά μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά σόγια sauce
  • ½ κουταλάκι ρίγανη
  • ½ κουταλάκι μαντζουράνα
  • Αλάτι, Πράσινο πιπέρι

    Υλικά:

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1 κουταλιά μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές cottage cheese
  • Αλάτι, Μαύρο Πιπέρι


    Για Σαλάτες με Λαχανικά (μαρούλι, λάχανο, πιπεριές, μπρόκολο κτλ)

    Υλικά:
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι σουσαμέλαιο
  • 1 κουταλάκι σουσάμι
  • 1 κουταλάκι κοπανισμένα καρύδια
  • 1 κουταλιά ξύδι ρυζιού
  • 1 φύλλο ψιλοκομμένη δάφνη
  • ¼ τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι

    Υλικά:

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ξύδι βαλσάμικο
  • 1 αβοκάντο λιωμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου σε φέτες
  • 2 κουταλιές γιαούρτι πρόβειο
  • 1 πιπερίτσα τσιλι ψιλοκομμένη
  • Αλάτι


    Για Σαλάτες με Κρέας και Λαχανικά (κοτόπουλο, μαρούλι, μπέικον, λάχανο, κτλ)

    Υλικά:

  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά τριμμένο τζίντζερ (πιπερόριζα)
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • ½ κουταλάκι μπαχάρι
  • ½ κουταλάκι άνηθο
  • Αλάτι

    Υλικά:

  • 1 κουταλιά γούστερ sauce
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 3 σταγόνες Tabasco
  • 1 κουταλάκι ρίγανη

    Υλικά:

  • 1 κουταλιά πλήρες γιαούρτι (total)
  • 1 κουταλάκι μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 1 κουταλιά σουσαμέλαιο
  • 1 κουταλάκι κάρυ
  • ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

    Μπεσαμέλ

    Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...

    ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

    Ντιπ φέτας με ούζο

    Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...

    ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

    Σάλτσα Βινεγκρέτ

    Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...

    ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ