Εκτέλεση:
Βάζουμε τα πτί -μπέρ στο multi μέχρι να θρυμμάτιστουν τελείως. Ωστόσο σε ένα κατσαρολάκι έχουμε βάλει να λίωνει το βούτυρο.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα γιαουρτάκια με το ζαχαρούχο και την βανίλια και παίρνουμε και το ξύσμα και τον ζωμό από το λεμόνι μας.
Σε ένα ταψάκι μέτριο ανακατεύουμε τα πτι-μπέρ με το βούτυρο μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και να ποτίσουνε καλά καλά και τα ισιώνουμε στο ταψάκι μας .
Ρίχνουμε απο πάνω το υπόλοιπο μείγμα, πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια και το βάζουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες .
Μετά μπορούμε να απολαύσουμε ένα δροσερό και ελαφρύ επιδόρπιο.
Καλή επιτυχία!!
Βάζουμε τα πτί -μπέρ στο multi μέχρι να θρυμμάτιστουν τελείως. Ωστόσο σε ένα κατσαρολάκι έχουμε βάλει να λίωνει το βούτυρο.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα γιαουρτάκια με το ζαχαρούχο και την βανίλια και παίρνουμε και το ξύσμα και τον ζωμό από το λεμόνι μας.
Σε ένα ταψάκι μέτριο ανακατεύουμε τα πτι-μπέρ με το βούτυρο μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και να ποτίσουνε καλά καλά και τα ισιώνουμε στο ταψάκι μας .
Ρίχνουμε απο πάνω το υπόλοιπο μείγμα, πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια και το βάζουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες .
Μετά μπορούμε να απολαύσουμε ένα δροσερό και ελαφρύ επιδόρπιο.
Καλή επιτυχία!!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...