
από
pontia
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΣΠΡΙΑ
ΦΑΛΑΦΕΛ
Υλικά:
- 1 φλυτζάνι ξηρά ρεβύθια
- 1 φλυτζάνι φάβα
- 1/2 φλυτζάνι κρεμμύδι τριμμένο
- 3 κουνιτσες σκόρδο
- 1 φλυτζάνι νερό
- 1/2 φλυτζάνι σουσάμι
- 1/2 φλυτζάνι αλεύρι σκληρό
- 1/4 κους κους (πλιγούρι)
- 1/4 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκκομένο
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. κύμινο
- 2 κ.γ. κόλιανδρο ξηρό
- 2 κ.γ. σόδα μαγειρέματος
- 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1/4 κ.γ. πιπέρι μαύρο
- λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Βάζετε τη φάβα και τα ρεβύθια από το βράδυ να φουσκώνουν στο νερό.
Tα σουρώνετε όλα τα όσπρια. Ρίχνετε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μίξερ.
Tα αφήνετε για μια ώρα περίπου.
Kάνετε μικρές μπαλίτσες και τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να ψηθούν.
Βάζετε τη φάβα και τα ρεβύθια από το βράδυ να φουσκώνουν στο νερό.
Tα σουρώνετε όλα τα όσπρια. Ρίχνετε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μίξερ.
Tα αφήνετε για μια ώρα περίπου.
Kάνετε μικρές μπαλίτσες και τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να ψηθούν.

Αφρικάνικες Φακές
Υλικά: 1 πακέτο φακές (τις καθαρίζετε εννοείται από τυχόν ξένα σώματα) 3 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες) 2 κρεμμύδια (κομμένα σε μέτρια κομμάτια) ½ κιλό μπέικον ή περισσότερο για εντονότερη γεύση...

Φακές Μουτζέντρα
Υλικά (για 4 άτομα): 3 κούπες φακές καθαρισμενες και πλυμένες 1 ½ φλιτζανάκι του καφέ ρύζι για πιλάφι 1-2 κρεμμύδια ξερά, ελαιόλαδο για τηγάνισμα Εκτέλεση: Βράζετε τις φακές για 20 περίπου...

Φακόρυζο (Παραδοσιακό Δωδεκανήσου)
Υλικά: 3 φλ. φακές 1 φλ. ρύζι ½ φλ. παρθένο ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι λίγο μαϊντανό ψιλ/νο Εκτέλεση: Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φακές. Τις βράζουμε και μόλις μαλακώσουν τις...