ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

 

Υλικά:
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 300 γραμμάρια γάλα
  • 200 γραμμάρια τριμμένο τυρί (100 γρ. καπνιστό και 100 κασέρι)
  • 2 κουταλάκια μουστάρδα σε σκόνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι καγιέν
  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου (όχι αλμυρά)
  • 3 παξιμάδια καλαμποκιού (τριμμένα)
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
  • Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε καλά.
  • Προσθέτετε σιγά-σιγά το γάλα μέχρι να δέσει και να έχετε μια ελαφριά μπεσαμέλ.
  • Ρίχνετε στην κρέμα τη μουστάρδα, την μισή ποσότητα από κάθε τυρί, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε.
  • Ψήνετε τα φιλέτα για 10 λεπτά στο γκριλ και τα τοποθετείτε σε ένα πυρέξ.
  • Περιχύνετε τα φιλέτα με την κρέμα και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και τα τριμμένα παξιμάδια.
  • Ψήνετε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσει.
  • Σερβίρετε τα φιλέτα πασπαλισμένα με μαϊντανό.

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ