Εκτέλεση:
Πλένετε τις φράουλες και αφαιρείτε το κοτσανάκι τους. Τις βάζετε σε κατσαρόλα σε σειρές με τη ζαχαρη και αφήνετε να μείνουν από 3-10 ώρες.
Κατόπιν τις βάζετε σε σιγανή φωτιά και τις ανακατεύετε ελαφρά μέχρι να δέσει η ζάχαρη. Δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε το γλυκό να βράσει 20 λεπτα. Δύο λεπτά πριν το αποσύρετε από τη φωτιά προσθέστε το χυμό λεμονιού.
Αν θέλετε το σερβίρετε με παγωτό. Καλή επιτυχία.
Πλένετε τις φράουλες και αφαιρείτε το κοτσανάκι τους. Τις βάζετε σε κατσαρόλα σε σειρές με τη ζαχαρη και αφήνετε να μείνουν από 3-10 ώρες.
Κατόπιν τις βάζετε σε σιγανή φωτιά και τις ανακατεύετε ελαφρά μέχρι να δέσει η ζάχαρη. Δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε το γλυκό να βράσει 20 λεπτα. Δύο λεπτά πριν το αποσύρετε από τη φωτιά προσθέστε το χυμό λεμονιού.
Αν θέλετε το σερβίρετε με παγωτό. Καλή επιτυχία.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...