από 123

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΔΥΟ ΕΙΔΗ ΦΥΛΛΩΝ

 

Υλικά:
  • 250 γρ. φύλλο κρούστας
  • 250 γρ. φύλλο καταϊφι
  • 250 γρ. βούτυρο ή 1 1/2 φλ. λάδι
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 4-5 αυγά
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 3 βανίλιες
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Σιρόπι:
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 1/2 φλ. νερό
  • χυμό ενός λεμονιού
Εκτέλεση:

Βήμα 1: Βράζουμε το γάλα με 2 κ.σ. βούτυρο.

Βήμα 2: Χτυπάμε με μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι ώστε να γίνουν αφράτο μείγμα.

Βήμα 3: Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο καυτό γάλα.

Βήμα 4: και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 5: Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ και βουτυρώνουμε και τα φύλλα κρούστας ένα ένα.

Βήμα 6: Ρίχνουμε την κρέμα και γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες τους. Βουτυρώνουμε και τις άκρες καλά.

Βήμα 7: Ανοίγουμε-ξένουμε το φύλλο καταϊφι και το βουτυρώνουμε πολύ καλά και καλύπτουμε την κρέμα.

Βήμα 8: Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 45 λεπτά περίπου να ροδίσει καλά το φύλλο.

Βήμα 9: Βράζουμε το σιρόπι 8-10 λεπτά και περιχύνουμε ζεστό το γλυκό και καυτό το σιρόπι.

Βήμα 10: Tο βγάζουμε και το διακοσμούμε.

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ