Εκτέλεση
- Λιώνουμ το βούτυρο και αλοίφουμε ένα οβάλ πυρέξ
- Βάζουμε τις βρασμένες γαρίδες στο πάτο του πυρέξ
- Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και το ψιλοκομμένο τυρί γκούντα
- Ρίχνουμε την κάπαρη αφού την έχουμε ξεπλύνει
- Πασπαλίζουμε με την ντομάτα κονκασε (ανάλογα με το πόσο θέλουμε)
- Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα και ρίχνουμε το μείγμα από πάνω
- Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά
Σημείωση: Τις γαρίδες τις βράζουμε με νερό, ξύδι, φύλλα δάφνης και κόκκους πιπέρι.
Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά
Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...
Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....
Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...