ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΓΑΡΙΔΕΣ ΨΑΡΟΠΟΥΛΑ

 

Υλικά (5 άτομα)
  • 50 τεμ. γαρίδες Νο.3
  • 150 γραμ. τυρί φέτα
  • 200 γραμ. τυρί γκούντα
  • 25 τεμ. κάπαρη
  • 50-100 γραμ. ντομάτα κονκασε
  • 5-7 αυγά
  • 250 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 30 γραμ. βούτυρο

Εκτέλεση

  • Λιώνουμ το βούτυρο και αλοίφουμε ένα οβάλ πυρέξ
  • Βάζουμε τις βρασμένες γαρίδες στο πάτο του πυρέξ
  • Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και το ψιλοκομμένο τυρί γκούντα
  • Ρίχνουμε την κάπαρη αφού την έχουμε ξεπλύνει
  • Πασπαλίζουμε με την ντομάτα κονκασε (ανάλογα με το πόσο θέλουμε)
  • Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα και ρίχνουμε το μείγμα από πάνω
  • Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά

Σημείωση: Τις γαρίδες τις βράζουμε με νερό, ξύδι, φύλλα δάφνης και κόκκους πιπέρι.

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ