Εκτέλεση:
Τρίβουμε τη σοκολάτα.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά και αν χρειαστεί ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά. Μόλις λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τρίμμα κάστανου και την κρέμα.
Ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το μείγμα και το παγώνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Κατόπιν το βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε τρουφάκια. Άλλα ρολάρουμε σε τρίμα άσπρης σοκολάτας, άλλα σε ινδοκάρυδο και άλλα σε κακάο σκόνη.
Τρίβουμε τη σοκολάτα.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά και αν χρειαστεί ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά. Μόλις λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τρίμμα κάστανου και την κρέμα.
Ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το μείγμα και το παγώνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Κατόπιν το βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε τρουφάκια. Άλλα ρολάρουμε σε τρίμα άσπρης σοκολάτας, άλλα σε ινδοκάρυδο και άλλα σε κακάο σκόνη.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...