Εκτέλεση:
- Σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζουμε τις φακές και τις βράζουμε
ανακατεύοντας συνεέχεια μέχρι να γίνει ένας πορτοκαλί πολτός. Αυτό
περίπου θέλει 15 λεπτά. Δεν πρέπει να γίνει σούπα, αλλά να παραμένει
σφιχτό.
- Μετά τα 15 λεπτά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός το
μαϊντανό που προστίθεται τελευταίος.

Αφρικάνικες Φακές
Υλικά: 1 πακέτο φακές (τις καθαρίζετε εννοείται από τυχόν ξένα σώματα) 3 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες) 2 κρεμμύδια (κομμένα σε μέτρια κομμάτια) ½ κιλό μπέικον ή περισσότερο για εντονότερη γεύση...

Φακές Μουτζέντρα
Υλικά (για 4 άτομα): 3 κούπες φακές καθαρισμενες και πλυμένες 1 ½ φλιτζανάκι του καφέ ρύζι για πιλάφι 1-2 κρεμμύδια ξερά, ελαιόλαδο για τηγάνισμα Εκτέλεση: Βράζετε τις φακές για 20 περίπου...

Φακόρυζο (Παραδοσιακό Δωδεκανήσου)
Υλικά: 3 φλ. φακές 1 φλ. ρύζι ½ φλ. παρθένο ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι λίγο μαϊντανό ψιλ/νο Εκτέλεση: Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φακές. Τις βράζουμε και μόλις μαλακώσουν τις...