Εκτέλεση:
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό τα κουκιά να μουσκέψουν για να φουσκώσουν για ένα 12ωρο περίπου.
Την άλλη μέρα τα σουρώνουμε και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε την μαύρη κουκίδα. Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να βράσουν για ένα 10λεπτό. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε καλά.
Στην κατσαρόλα βάζουμε λάδι και αφού έχουμε κόψει τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε φέτες, τα σωτάρουμε καλά και προσθέτουμε τα κουκιά.
Ανακατεύοντας όλα μαζί τα υλικά καλά προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης. Προσθέτουμε και νεράκι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα κουκιά και να μείνουν με τη σαλτσούλα τους. Τέλος, ρίχνουμε το ανάλογο αλατάκι και την ρίγανη.
Έφτιαξα και φρέσκο ψωμάκι με γλυκάνισο για βούτες στην σαλτσούλα, μούρλια!
Καλή επιτυχία!
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό τα κουκιά να μουσκέψουν για να φουσκώσουν για ένα 12ωρο περίπου.
Την άλλη μέρα τα σουρώνουμε και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε την μαύρη κουκίδα. Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να βράσουν για ένα 10λεπτό. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε καλά.
Στην κατσαρόλα βάζουμε λάδι και αφού έχουμε κόψει τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε φέτες, τα σωτάρουμε καλά και προσθέτουμε τα κουκιά.
Ανακατεύοντας όλα μαζί τα υλικά καλά προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης. Προσθέτουμε και νεράκι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα κουκιά και να μείνουν με τη σαλτσούλα τους. Τέλος, ρίχνουμε το ανάλογο αλατάκι και την ρίγανη.
Έφτιαξα και φρέσκο ψωμάκι με γλυκάνισο για βούτες στην σαλτσούλα, μούρλια!
Καλή επιτυχία!
Αφρικάνικες Φακές
Υλικά: 1 πακέτο φακές (τις καθαρίζετε εννοείται από τυχόν ξένα σώματα) 3 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες) 2 κρεμμύδια (κομμένα σε μέτρια κομμάτια) ½ κιλό μπέικον ή περισσότερο για εντονότερη γεύση...
Φακές Μουτζέντρα
Υλικά (για 4 άτομα): 3 κούπες φακές καθαρισμενες και πλυμένες 1 ½ φλιτζανάκι του καφέ ρύζι για πιλάφι 1-2 κρεμμύδια ξερά, ελαιόλαδο για τηγάνισμα Εκτέλεση: Βράζετε τις φακές για 20 περίπου...
Φακόρυζο (Παραδοσιακό Δωδεκανήσου)
Υλικά: 3 φλ. φακές 1 φλ. ρύζι ½ φλ. παρθένο ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι λίγο μαϊντανό ψιλ/νο Εκτέλεση: Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φακές. Τις βράζουμε και μόλις μαλακώσουν τις...