ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ

 

Υλικά
  • 1 κουνουπίδι
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • μερικές λωρίδες μπέικον
  • 2 αυγά
  • λίγο γάλα εβαπορέ
  • αλεύρι ή (καλύτερα) νισεστέ
  • αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Πλένετε και χωρίζετε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού. Βράζετε σε καυτό νερό για 10 λεπτά. Στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσουν λίγο.
  • Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι και πιπέρι.
  • Ζεσταίνετε το βούτυρο σε τηγάνι. Ρίχνετε το μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια. Βουτάτε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού στο μίγμα αυγών και μετά στο αλεύρι και τηγανίζετε. Βγάζετε μπέικον και κουνουπίδι με τρυπητή κουτάλα και σερβίρετε.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Γεμιστά με ρύζι

Υλικά για 4 άτομα 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες 4 κολοκύθια 4 πιπεριές φλάσκες (ή 4 μελιτζάνες φλάσκες) 1 ματσάκι μαϊντανό 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αρνάκι γιαχνί

Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ