ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ
Υλικά:
- 1 μέτριο κουνουπίδι
- 2-3 ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- 1 αβγό
- χυμός ενός λεμονιού
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση:
- Πλένουμε το κουνουπίδι, το κόβουμε και το αφήνουμε να
στραγγίσει.
- Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, έπειτα
ρίχνουμε τις επίσης ψιλοκομμένες ντομάτες (με όλα τους τα ζουμάκια).
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις.
- Έπειτα ρίχνουμε το κουνουπίδι και το αφήνουμε να ψηθεί σε πολύ
χαμηλή φωτιά περίπου για μια ώρα (ανάλογα με το πόσο μαλακό το
θέλουμε).
- Στη συνέχεια χτυπάμε ένα αβγό και του ρίχνουμε το χυμό ενός
λεμονιού. Προσθέτουμε στο αβγολέμονο
σάλτσα από την κατσαρόλα και περιχύνουμε με όλο αυτό το υπέροχο
ζουμάκι το κουνουπίδι.
![](http://greekcook.gr/cache/84/84bac6b956947b0e73bd35780c42f841.png)
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί τηγανητοί
Υλικά (για 4 άτομα) 20 κολοκυθοανθοί μεγάλοι (ολόφρεσκα λουλούδια από κολοκύθια) 200 γραμ. φέτα τριμμένη 100 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη μαϊντανό ψιλοκομμένο λάδι για τηγάνισμα 2 αυγά Υλικά για το...