από
NataliaDaskalou
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥΠΕΣ
ΚΡΕΜΑ ΤΡΑΧΑΝΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΑΛΑΜΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΦΕΤΑ
Υλικά (για 4 άτομα):
- 200 γρ. μπιζέλια
- 200 κουκιά
- 4 σπαράγγια
- 200 γρ. τραχανά
- 150 ml ξινόγαλα
- 100 γρ. φέτα
- 200 γρ. σαλάμι Λευκάδας σε κύβους
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ποτήρι ρετσίνα
- 100 γρ. φέτα σε κύβους
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Εκτέλεση:
Για τον τραχανά:
Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε τον τραχανά, προσθέτουμε το ξυνόγαλα και τη φέτα και πολτοποιούμε, μέχρι να έχουμε μία δεμένη κρέμα. Θα τη σερβίρουμε χλιαρή.
Για τα όσπρια:
Βράζουμε για τρία λεπτά τα φρέσκα όσπρια και τα σπαράγγια, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε. Με τον τρόπο αυτόν θα διατηρήσουνε το έντονο, πράσινο χρώμα τους.
Για το σαλάμι Λευκάδας:
Σε ένα καυτό τηγάνι, περνάμε το σαλάμι Λευκάδας και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σβήνουμε με τη ρετσίνα.
Σερβίρουμε αμέσως, φροντίζοντας η κρέμα τραχανά να είναι χλιαρή. Αρωματίζουμε με μερικές σταγόνες ελαιόλάδου.
Για τον τραχανά:
Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε τον τραχανά, προσθέτουμε το ξυνόγαλα και τη φέτα και πολτοποιούμε, μέχρι να έχουμε μία δεμένη κρέμα. Θα τη σερβίρουμε χλιαρή.
Για τα όσπρια:
Βράζουμε για τρία λεπτά τα φρέσκα όσπρια και τα σπαράγγια, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε. Με τον τρόπο αυτόν θα διατηρήσουνε το έντονο, πράσινο χρώμα τους.
Για το σαλάμι Λευκάδας:
Σε ένα καυτό τηγάνι, περνάμε το σαλάμι Λευκάδας και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σβήνουμε με τη ρετσίνα.
Σερβίρουμε αμέσως, φροντίζοντας η κρέμα τραχανά να είναι χλιαρή. Αρωματίζουμε με μερικές σταγόνες ελαιόλάδου.
Κοτόσουπα Αυγολέμονο (Του Πετεινού το Ζουμί)
Υλικά: (Για 4 η 6 άτομα, ανάλογα με την όρεξη σας) 1 κοτόπουλο (κόκκορας, κότα, ο,τι θέλετε) 1 κρεμμύδι 6-8 πατάτες μέτριες 6-8 καρότα μαϊντανό 200 γραμ. κριθαράκι 2 αυγά τον χυμό ενός λεμονιού...
Φακές σούπα
Υλικά ½ κιλό φακές (ψιλές ή χοντρές ανάλογα την προτίμησή σας) 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 ποτήρι νερού ντοματοχυμό 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο αλάτι 4-5 κόκκοι μαύρο χοντρό...
Ρεβίθια και άλλα
Υλικά (για τέσσερα άτομα): 1 κιλό ρεβίθια 1 κρεμμύδι μεγάλο 1 κούπα ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι 1/4 κύβο ζωμού λαχανικών (προαιρετικά) Σόδα (σκόνη) Εκτέλεση: Κατ'αρχήν τα ρεβίθια πρέπει οπωσδήποτε να...