ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥΠΕΣ
ΚΡΕΜΩΔΗΣ ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

 

Restaurant "Le Paquebot",
Gerhart-Hauptmann-Platz 70,
20095 Hamburg
Tel.: 0049 40 32 65 19
web.: www.le-Paquebot.de



Σκέφτηκα λοιπόν, ότι μετά από 2-3 μέρες κρεατοφαγίας, θα είναι καλή μια αλλαγή (εμείς εχθές φάγαμε τηγανιτή μαρίδα και σαλάτα χόρτα, ενώ ο άντρας μου υπόλοιπο ψητού κατσικιού μαγειρεμένο και ψημένο σε καλαθάκι από φύλλα) και για σήμερα αποφάσισα να φτιάξω αυτή τη σουπίτσα.

Υλικά Κόκκινης Σούπας (Για 4 άτομα)
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κόκκινες μεγάλες πιπεριές
  • 250 ml. ζωμό λαχανικών
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 πιπερίτσα τσίλι
  • Αλάτι, πιπέρι και κύμινο
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Υλικά Κίτρινης Σούπας (Για 4 άτομα)
  • κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κλωναράκια θυμάρι
  • 4 κίτρινες μεγάλες πιπεριές
  • 250 ml. ζωμό λαχανικών
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη ή μέλι, Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
  • Πλένουμε, κόβουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τα κρεμμυδάκια τα ψιλοκόβουμε και το σκόρδο το λιώνουμε
  • Ετοιμάζουμε ταυτόχρονα και τις δύο σούπες σε χωριστά σκεύη
  • Στο ένα σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κύμινο, τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και στο τέλος προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο. Προσθέτουμε τις κόκκινες πιπεριές και το τσίλι (ίσως όχι ολόκληρο) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μειωθεί η ποσότητα του υγρού στο μισό. Όταν έχει μειωθεί πια η ποσότητα του υγρού μας στο μισό, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μία βράση και μετά προσθέτουμε το βούτυρο αλάτι και πιπέρι και λιώνουμε με το πρες πουρέ ή περνώντας το σε μπλέντερ. Έπειτα περνάμε τον πουρέ από λεπτή σίτα
  • Στο άλλο σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και μετά προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο. Προσθέτουμε τις κίτρινες πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μειωθεί η ποσότητα του υγρού στο μισό. Όταν έχει μειωθεί πια η ποσότητα του υγρού μας στο μισό, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μία βράση και μετά προσθέτουμε το βούτυρο αλάτι και πιπέρι και ζάχαρη ή μέλι και λιώνουμε με το πρες πουρέ ή περνώντας το σε μπλέντερ. Έπειτα περνάμε τον πουρέ από λεπτή σίτα
  • Θα πρέπει να μας δίνει μια παχύρευστη σούπα. Η πυκνότητα και στις δύο σούπες πρέπει να είναι η ίδια. Αν δεν είναι ίδια η πυκνότητα θα πρέπει να βράσουμε τη μία σούπα μέχρι να φτάσει στην ίδια πυκνότητα
  • Για να σερβίρετε, πάρτε ένα φαρδύ και βαθύ πιάτο, τοποθετήστε στη μέση του πιάτου ένα τσέρκι, ρίξτε μέσα την κίτρινη σούπα και έξω από το τσέρκι την κόκκινη σούπα. Αφαιρέστε προσεκτικά το τσέρκι. Τώρα θα έχετε δύο διαφορετικού χρώματος κύκλους στο πιάτο σας. Στο κέντρο της κίτρινης σούπας, ρίξτε λίγη κρέμα γάλακτος και με μια οδοντογλυφίδα, κάντε ακτίνες στο σχήμα του ήλιου. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και ένα πολύ λεπτοκομμένο κομμάτι πικάντικου αλλαντικού στο κέντρο της σούπας.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

ΣΟΥΠΕΣ

Κοτόσουπα Αυγολέμονο (Του Πετεινού το Ζουμί)

Υλικά: (Για 4 η 6 άτομα, ανάλογα με την όρεξη σας) 1 κοτόπουλο (κόκκορας, κότα, ο,τι θέλετε) 1 κρεμμύδι 6-8 πατάτες μέτριες 6-8 καρότα μαϊντανό 200 γραμ. κριθαράκι 2 αυγά τον χυμό ενός λεμονιού...

ΣΟΥΠΕΣ

Φακές σούπα

Υλικά ½ κιλό φακές (ψιλές ή χοντρές ανάλογα την προτίμησή σας) 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 ποτήρι νερού ντοματοχυμό 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο αλάτι 4-5 κόκκοι μαύρο χοντρό...

ΣΟΥΠΕΣ

Ρεβίθια και άλλα

Υλικά (για τέσσερα άτομα): 1 κιλό ρεβίθια 1 κρεμμύδι μεγάλο 1 κούπα ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι 1/4 κύβο ζωμού λαχανικών (προαιρετικά) Σόδα (σκόνη) Εκτέλεση: Κατ'αρχήν τα ρεβίθια πρέπει οπωσδήποτε να...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ