από
mixalakakakis
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΡΑΣΑΤΑ "ΕΡΣΟΥΛΑ"
Υλικά:
- 8 μέτρια κυδώνια
- 1 κιλό ζάχαρη
- κρασί νάμα
- κανέλα
- τριαντάφυλλο
- νερό
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα κυδώνια πετώντας το σκληρό τμήμα.
Περιχύνουμε με τη ζάχαρη και το κρασί. Κατόπιν ρίχνουμε την κανέλα και το τριαντάφυλλο αναλογικά πάνω σε όλα τα κυδώνια.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι τα κυδώνια μας να κοκκινίσουν αρκετά.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα κυδώνια πετώντας το σκληρό τμήμα.
Περιχύνουμε με τη ζάχαρη και το κρασί. Κατόπιν ρίχνουμε την κανέλα και το τριαντάφυλλο αναλογικά πάνω σε όλα τα κυδώνια.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι τα κυδώνια μας να κοκκινίσουν αρκετά.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...