Εκτέλεση:
Κοσκινίζετε το αλεύρι και του προσθέτετε το αλάτι.
Διαλύετε την μάγια στο νερό και αφήνετε 10-15 λεπτά.
Κάνετε ένα λάκκο στη μέση του αλευριού και ρίχνετε εκεί τη μάγια. Ανακατεύετε και σιγά σιγά ρίχνετε νερό μέχρι να γίνει ένας χυλός ούτε πηχτός ούτε αραιός.
Αφήνετε το μείγμα να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί.
Βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά ζυμάρι. Μόλις φουσκώσουν και ροδοκοκκινίσουν τα βγάζετε και βάζετε τα επόμενα.
Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη, το μέλι και το φλυτζάνι με το νερό και αφήνετε να βράσει, να γίνει σιρόπι.
Ρίχνετε το σιρόπι πάνω από τους λουκουμάδες. Πασπαλίζετε με κανέλα.
Κοσκινίζετε το αλεύρι και του προσθέτετε το αλάτι.
Διαλύετε την μάγια στο νερό και αφήνετε 10-15 λεπτά.
Κάνετε ένα λάκκο στη μέση του αλευριού και ρίχνετε εκεί τη μάγια. Ανακατεύετε και σιγά σιγά ρίχνετε νερό μέχρι να γίνει ένας χυλός ούτε πηχτός ούτε αραιός.
Αφήνετε το μείγμα να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί.
Βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά ζυμάρι. Μόλις φουσκώσουν και ροδοκοκκινίσουν τα βγάζετε και βάζετε τα επόμενα.
Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη, το μέλι και το φλυτζάνι με το νερό και αφήνετε να βράσει, να γίνει σιρόπι.
Ρίχνετε το σιρόπι πάνω από τους λουκουμάδες. Πασπαλίζετε με κανέλα.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...