από
ntantia
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Υλικά:
- 300 γρ. αλεύρι
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα
- χυμό και το ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. αλάτι
- σπορέλαιο για τηγάνισμα
- κανέλα
Για το σιρόπι:
Ετοιμάστε το σιρόπι βράζοντας, για 2-3 λεπτά, τη ζάχαρη με το νερό. Κατόπιν, προσθέστε το χυμό του πορτοκαλιού και το μέλι και κατεβάστε το σκεύος από τη φωτιά.
Ετοιμάστε τους λουκουμάδες ανακατεύοντας το αλεύρι με το αλάτι, το μπέικιν και τη σόδα. Κοσκινίστε το μείγμα βάζοντάς το σʼ ένα μπολ. Ανοίξτε μία λακούβα στο κέντρο, και ρίξτε μέσα το χυμό του πορτοκαλιού και το ξύσμα.
Ανακατεύοντας μʼ ένα πιρούνι, προσθέστε λίγο-λίγο νερό (περίπου 1 ποτήρι), μέχρι το μείγμα να γίνει μία μαλακιά ζύμη σαν χυλός. Κατόπιν, χτυπήστε το μείγμα με το σύρμα, μέχρι να φουσκώσει.
Τηγανίστε τους λουκουμάδες σε άφθονο ζεστό λάδι, ρίχνοντας το χυλό λίγο-λίγο.
Πάρτε τους με τρυπητή κουτάλα και ρίξτε τους αμέσως στο σιρόπι. Βγάλτε τους από το σιρόπι και σερβίρετέ τους ζεστούς, πασπαλίζοντάς τους με κανέλα.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι μέλι
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1 ποτήρι νερό
Ετοιμάστε το σιρόπι βράζοντας, για 2-3 λεπτά, τη ζάχαρη με το νερό. Κατόπιν, προσθέστε το χυμό του πορτοκαλιού και το μέλι και κατεβάστε το σκεύος από τη φωτιά.
Ετοιμάστε τους λουκουμάδες ανακατεύοντας το αλεύρι με το αλάτι, το μπέικιν και τη σόδα. Κοσκινίστε το μείγμα βάζοντάς το σʼ ένα μπολ. Ανοίξτε μία λακούβα στο κέντρο, και ρίξτε μέσα το χυμό του πορτοκαλιού και το ξύσμα.
Ανακατεύοντας μʼ ένα πιρούνι, προσθέστε λίγο-λίγο νερό (περίπου 1 ποτήρι), μέχρι το μείγμα να γίνει μία μαλακιά ζύμη σαν χυλός. Κατόπιν, χτυπήστε το μείγμα με το σύρμα, μέχρι να φουσκώσει.
Τηγανίστε τους λουκουμάδες σε άφθονο ζεστό λάδι, ρίχνοντας το χυλό λίγο-λίγο.
Πάρτε τους με τρυπητή κουτάλα και ρίξτε τους αμέσως στο σιρόπι. Βγάλτε τους από το σιρόπι και σερβίρετέ τους ζεστούς, πασπαλίζοντάς τους με κανέλα.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...