από ntantia

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

 

Υλικά:
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • χυμό και το ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • σπορέλαιο για τηγάνισμα
  • κανέλα
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Για το σιρόπι:
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι μέλι
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση:

Ετοιμάστε το σιρόπι βράζοντας, για 2-3 λεπτά, τη ζάχαρη με το νερό. Κατόπιν, προσθέστε το χυμό του πορτοκαλιού και το μέλι και κατεβάστε το σκεύος από τη φωτιά.

Ετοιμάστε τους λουκουμάδες ανακατεύοντας το αλεύρι με το αλάτι, το μπέικιν και τη σόδα. Κοσκινίστε το μείγμα βάζοντάς το σʼ ένα μπολ. Ανοίξτε μία λακούβα στο κέντρο, και ρίξτε μέσα το χυμό του πορτοκαλιού και το ξύσμα.

Ανακατεύοντας μʼ ένα πιρούνι, προσθέστε λίγο-λίγο νερό (περίπου 1 ποτήρι), μέχρι το μείγμα να γίνει μία μαλακιά ζύμη σαν χυλός. Κατόπιν, χτυπήστε το μείγμα με το σύρμα, μέχρι να φουσκώσει.

Τηγανίστε τους λουκουμάδες σε άφθονο ζεστό λάδι, ρίχνοντας το χυλό λίγο-λίγο.

Πάρτε τους με τρυπητή κουτάλα και ρίξτε τους αμέσως στο σιρόπι. Βγάλτε τους από το σιρόπι και σερβίρετέ τους ζεστούς, πασπαλίζοντάς τους με κανέλα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ