από gianna

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΚΑΡΔΙΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ

 

Υλικά:
  • 8 μεγάλες καρδιές αγκινάρας [κονσέρβα]
  • 8 μεγάλα μανιτάρια
  • 3/4 του φλ. ξερά τρίμματα ψωμιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/4 του φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και κόκκινο πιπέρι
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:

Μην ξεφλουδίζετε τα μανιτάρια εκτός και αν είναι βρώμικα και μαύρα. Μόνο πλύνετε τα γρήγορα και κόψτε τα κοτσάνια μέχρι τα κεφάλια.

Σοτάρετε τα κεφάλια και τις καρδιές με το μισό λάδι. Σκεπάστε το σκεύος χωρίς να κόψετε τα λαχανικά. Μετά βγάλτε τα πολύ προσεκτικά και βάλτε λίγο λάδι σε κάθε καρδιά.

Σοτάρετε τα τρίμματα ψωμιού σε άλλο σκεύος με τα κοτσάνια των μανιταριών, το σκόρδο και τον μαϊντανό, και το υπόλοιπο λάδι.

Τοποθετήστε τις καρδιές στο ταψί και καλύψτε με ένα κεφάλι την κάθε μία. Τα μανιτάρια πρέπει να είναι ανάποδα και να τα γεμίσετε με το μείγμα των τριμμάτων. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Ζεστάνετε για 10 λεπτά στους 170 βαθμούς.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Μανιτάρια τηγανητά

Υλικά για 3 250 γραμ. μανιτάρια 1 αυγό αλεύρι μπέικιν πάουντερ αλάτι Εκτέλεση Πλένετε με νερό τα μανιτάρια, τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά και τα σκουπίζετε με αποροφητικό χαρτί κουζίνας. Αν...

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Μανιτάρια γεμιστά με ρύζι

Υλικά (6 άτομα) 180 γραμ. ρύζι Siam Uncle Ben's 100 γραμ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι 6 κουτ. γλυκού λιωμένο βούτυρο 250 ml ζωμό κοτόπουλου 100 γραμ. βραστό ζαμπόν ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 50...

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Μανιτάρια στα κάρβουνα

Θα χρειαστούμε μανιτάρια Plevrotus (είναι τα μεγάλα σκούρα μανιτάρια συνήθως εισαγωγή απο την Ιταλία - θα τα βρείτε σε μεγάλα σουπερμαρκετ) Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια υγρή πετσέτα (δεν τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ