Εκτέλεση:
Ζεματάμε τά μαρούλια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο και σωτάρουμε. Όταν μαραθούν ρίχνουμε την τριμένη κολοκύθα, τον άνιθο, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε λίγο και ρίχνουμε το ρύζι. Αφήνουμε 4-5 λεπτά να βράσει. Προσέχουμε να μην έχει υγρά).
Απλώνουμε τα φύλλα μαρουλιού και τα γεμίζουμε τυλίγοντας τα σαν σαρμάδες.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα το ένα διπλα στο άλλο και βάζουμε ένα πιάτο από πάνω για να μην ανοίξουν. Βράζουμε για 35-40 λεπτά.
Ετοιμάζουμε μια ξυνή μπεσμέλ και τα περιχύνουμε από πάνω.
Ζεματάμε τά μαρούλια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο και σωτάρουμε. Όταν μαραθούν ρίχνουμε την τριμένη κολοκύθα, τον άνιθο, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε λίγο και ρίχνουμε το ρύζι. Αφήνουμε 4-5 λεπτά να βράσει. Προσέχουμε να μην έχει υγρά).
Απλώνουμε τα φύλλα μαρουλιού και τα γεμίζουμε τυλίγοντας τα σαν σαρμάδες.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα το ένα διπλα στο άλλο και βάζουμε ένα πιάτο από πάνω για να μην ανοίξουν. Βράζουμε για 35-40 λεπτά.
Ετοιμάζουμε μια ξυνή μπεσμέλ και τα περιχύνουμε από πάνω.
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί τηγανητοί
Υλικά (για 4 άτομα) 20 κολοκυθοανθοί μεγάλοι (ολόφρεσκα λουλούδια από κολοκύθια) 200 γραμ. φέτα τριμμένη 100 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη μαϊντανό ψιλοκομμένο λάδι για τηγάνισμα 2 αυγά Υλικά για το...