Εκτέλεση:
- Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη.
- Αφού γίνει ένα πρώτο μείγμα, ρίχνουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει ένα έντονα κίτρινο χρώμα και να δέσει.
- Βουτάμε τα μπισκότα σαβαγιάρ στον εσπρέσσο και τα τοποθετούμε σε μπολάκια στον πάτο.
- Με την βοήθεια κορνέ ρίχνουμε το μείγμα από το μίξερ στα μπολ (πάνω απο τα σαβαγιάρ).
- Βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά και στην συνέχεια ρίχνουμε από πάνω τα μπισκότα αμαρέτο που πρώτα τα έχουμε κάνει μικρά κομματάκια.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...