ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΛΑΔΕΡΑ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΙΜΑΜ

 

Υλικά:
  • 8 μελιτζάνες μακριές, τσακώνικες
  • 5 κρεμμύδια, φέτες
  • 4 σκελ. σκόρδο κομμένες στη μέση
  • 1 φλ. λάδι & λάδι για το τηγάνι
  • 1 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες, τριμμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμάτια
  • αλάτι, πιπέρι
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
  • Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε κατά μήκος από τη μία πλευρά. Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να μαραθούν. Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις αφήνουμε να κρυώσουν
  • Με κουταλάκι αφαιρούμε λίγο από το εσωτερικό της μελιτζάνας ώστε να δημιουργηθεί χώρος για τη γέμιση
  • Σε μεγάλο τηγάνι με 3/4 του φλυτζανιού λάδι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο να μαραθούν. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε τη γέμιση να βράσει και να μείνει με το ζουμί της. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μαϊδανό
  • Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ταψί στη σειρά και τις γεμίζουμε. Τοποθετούμε ένα - δύο κομμάτια κεφαλογραβιέρα, ανάλογα με το μέγεθος, μέσα σε κάθε μελιτζάνα. Αν θέλουμε προσθέτουμε στο ταψί χοντρές φέτες πατάτας, αφού πρώτα τις ανακατέψουμε με λάδι, αλάτι και πιπέρι
  • Ρίχνουμε πάνω από τις μελιτζάνες το λάδι που έχουμε κρατήσει και ψήνουμε το φαγητό στους 200 C για 45'

ΛΑΔΕΡΑ

Γεμιστά λαδερά

Υλικά για 6 άτομα: 6 ντομάτες μεγάλες 6 πιπεριές μεγάλες 3 πατάτες 500 γρ. κρεμμύδια ψιλ/να 1 1/2 φλ. ρύζι 2 φλ. ελαιόλαδο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο λίγο άνηθο ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουμε...

ΛΑΔΕΡΑ

Αγκινάρες Προβανσιάλ

(προετοιμασία 10'. ψήσιμο 25', κρασί ροζέ ή κόκκινο) Υλικά για 4 άτομα: 8 μικρές αγκινάρες 8 μικρά κρεμμυδάκια 2 ντομάτες σε φέτες χωρίς φλούδα και σπόρους χυμό 2 λεμονιών 1 σκελ. σκόρδου 3-4 κουτ....

ΛΑΔΕΡΑ

Κολοκυθάκια μαρινάτα

Υλικά για 4 άτομα: 600 γρ. κολοκυθάκια, σε φέτες κατά μήκος 25 γρ. αλεύρι λάδι για τηγάνι 100 γρ. ελαιόλαδο 1/2 κρεμμύδι ψιλ/νο 4 σκελ. σκόρδο ψιλ/νο 2 ποτήρια ξίδι φασκόμηλο ή δάφνη αλάτι Εκτέλεση:...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ