Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το αλεύρι και βούτυρο μέχρι να γίνει ζύμη που θρυμματίζεται.
Παίρνουμε τη μισή και τη στρώνουμε στο κάτω μέρος ενός μικρού ταψιού πατώντας την ώσπου να γίνει ενιαία και επίπεδη. Στη συνέχεια τρίβουμε σε έναν τρίφτη τα μήλα και αν θέλουμε προσθέτουμε και κανέλα (όση επιθυμούμε) και περιχυνουμε το μείγμα στο ταψάκι.
Τέλος παίρνουμε την υπόλοιπη ζύμη και την τρίβουμε με τα χέρια μας πάνω από τα μήλα στο ταψάκι. Ψήνουμε την μηλόπιτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει στο πάνω-κάτω. Αν θέλουμε προσθέτουμε και επιπλέον κανέλα ή ζάχαρη άχνη μετά το τέλος του ψησίματος!
Ανακατεύουμε το αλεύρι και βούτυρο μέχρι να γίνει ζύμη που θρυμματίζεται.
Παίρνουμε τη μισή και τη στρώνουμε στο κάτω μέρος ενός μικρού ταψιού πατώντας την ώσπου να γίνει ενιαία και επίπεδη. Στη συνέχεια τρίβουμε σε έναν τρίφτη τα μήλα και αν θέλουμε προσθέτουμε και κανέλα (όση επιθυμούμε) και περιχυνουμε το μείγμα στο ταψάκι.
Τέλος παίρνουμε την υπόλοιπη ζύμη και την τρίβουμε με τα χέρια μας πάνω από τα μήλα στο ταψάκι. Ψήνουμε την μηλόπιτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει στο πάνω-κάτω. Αν θέλουμε προσθέτουμε και επιπλέον κανέλα ή ζάχαρη άχνη μετά το τέλος του ψησίματος!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...